Petak, 15.02.2008.

TRILJ BIRA NOVOG GRADONAčELNIKAZa državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za državnu imovinu koji će usko surađivati s Fondom za privatizaciju na jučerašnjoj zatvorenoj sjednici Vlade imenovan je dugogodišnji triljski gradonačelnik Jozo Sarač. U kombinaciju za to mjesto ušao je na temelju uspjeha poduzetničke zone čaporice - Ugljane javljaju mediji.

Gradski odbor HDZ-a Trilja sutra u 18 sati održat će i sastanak na kojem će glasovati o kandidatima za novog gradonačelnika Trilja, prijedlog o kandidatima zatim će ići na Gradsko vijeće koje će donijeti konačnu odluku o izboru.

PREDAVANJE

Grad Sinj organizator je edukativnog predavanja o korištenju predpristupnih fondova Europske unije, koje će se održati u hotelu Alkar. Na predavanju će se obraditi pet tema i to: što je CERF Centar za razvoj i EU fondove, Hrvatska i EU, Pregled fondova otvorenih za RH, Primjeri pozitivne prakse u RH, te PHARE 2006 za poduzetnike. Predavanje je počelo u 11,30 sati i trajat će do 15,00 sati.

BLAGDAN GOSPE LURDSKE

U crkvi svetoga Nikole u Brnazama, počela je trodnevnica za vanjsku proslavu blagdana Gospe Lurdske, koja će se slaviti u nedjelju. Svetu misu danas će predvoditi mjesni župnik fra Frano Pupić Bakrač, a propovijedat će đakon fra Damir ćiro ćikara. U subotu će svetu misu predvodi fra Božo Norac Kljajo.

TRIBINAU crkvi čudotvorne Gospe Sinjske danas će se održati tribina za mlade - svjedočanstva «Kako sam pobijedio ovisnost». Tribina će početi u 19 sati i 30 minuta.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina u 18 sati i 30 minta igra dječji film naziva "Pčelinji film" koji je sinkroniziran na hrvatski, film "Nacionalno blago 2. dio", s Nicholasom Caigeom u glavnoj ulozi je u 19 i 30 sati.