Četvrtak, 15.02.2007.

PREZENTACIJA EUROPSKE ZAKLADE KVALITETNOG MENADžMENTA

Projekt "Poduzetna Hrvatska" i Poduzetnički centar Sinj organiziraju info prezentaciju Europske zaklade kvalitetnog menadžmenta koja će se održati u ponedjeljak 19. veljače u prostorijama Gradske vijećnice. Ovaj seminar puža tvrtkama s potencijalom rasta smjernice poslovanja te je odličan alat za unaprjeđenje konkurentnosti poduzeća. Model je fleksibilan i mogu ga koristiti velike i male tvrtke te javni i privatni sektor. Info prezentaciju će voditi Denis Rubić direktor konzultantske kuće Dalamaconsult d.o.o prvog hrvatskog poduzeća koje je primljeno u članstvo.

NATJEčAJ GRADSKOG POGLAVARSTVA

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja raspisalo je natječaj za prikupljanje zahtjeva za utvrđivanje Liste reda prvenstva za davanje u najam stanova koji su u vlasništvu Grada Sinja.
Zahtjevi se trebaju podnijeti do 14. ožujka ove godine. Potrebni obrasci i informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Sinja, u sobi broj 37.

Pravo na podnošenje zahtjeva ima državljanin RH koji ima prebivalište na području Sinja najmanje 10 godina ako on i članovi obiteljskog domaćinstva, navedeni u zahtjevu, nemaju riješeno stambeno pitanje niti mogućnost da ga riješe na drugi način.
Red prvenstva za davanje u najam određuje se prema mjerilima koje je utvrdilo Gradsko poglavarstvo.

Ugovor s osobama kojima se stan daje u najam sklapa se na vrijeme od četiri godine i može se obnoviti.
Produžit će se ako najmoprimac 30 dana prije isteka ugovorenog vremena podnese zahtjev za produženje ugovora o najmu, dokazujući da ispunjava uvjete propisane Pravilnikom i Zakonom o najmu stanova.
Također se ugovor o najmu stana može otkazati i prije proteka vremena za koji je sklopljen, ako za to postoje razlozi.

SASTANAK UDRUGE PčELARA "MATICA"

Danas će se u Otoku održati prvi sastanak Udruge pčelara «Matica». Udruga je osnovana u prosincu prošle godine, članica je Hrvatskog pčelarskog saveza, a njen je cilj okrupnjavanje i povećanje broja pčelinjih zajednica.
Sastanak će biti održan danas s početkom u 16,00 sati, a na njega su pozvani svi pčelari s područja općine Otok. Procjenjuje se da bi sastanku moglo nazočiti 30 - tak od ukupno 60 - tak pčelara s otočkog područja, uključujući i najvećega proizvođača meda u Cetinskom kraju Ivana Mravka.

"DANI KRNJEVALA"

Osim Rudskih , Otočkih i Obrovačkih maškara u subotu će se održati i mačkare Karakašice. U obilazak će krenuti u 8,00 sati s Bikića gumna. Obići će Hrvace, čitluk i dio Jasenska. Povratak na Bikića gumno je oko 17,00 sati, a nakon toga će se nastaviti s veseljem i zabavom pod šatorom.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

«Planinarska fotografija» naziv je izložbe koju je organiziralo Planinarsko društvo «Svilaja» iz Sinja na temu planinarstva, alpinizma, speleologije i planinarske flore i faune. Izložba će biti postavljena u izložbenom prostoru kuće Tripalo, a svečano otvaranje najavljeno je za sutra 16. veljače u 18 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras će se u 20,00 sati prikazivati film «Apokalipto» epska priča o jednom od neriješenih misterija čovječanstva -tajni nestanka civilizacije Maja. Film je snimljen na autentičnim lokacijama u Meksiku i na izumrlom majanskom jeziku, a režirao ga je Mel Gibson.