Srijeda, 15.02.2006.

U CETINI NEMA NOVIH UGINULIH PASTRVA

Nakon zabilježenog pomora pastrva na rijeci Cetini članovi športskog ribolovnog društva Cetina i dalje prate stanje na terenu. Kako doznajemo od predsjednika društva Branka Alebića nakon jučerašnjih primjeraka uginulih pastrva nove do sada nisu pronađene. Nekoliko primjeraka poslano je u Veterinarski institut u Splitu kako bi se izolirao uzročnik pomora.

PREMA DOSADAšNJIM REZULTATIMA LABUDOVI NISU UGINULI OD PTIčJE GRIPE


Obdukcija i pato-anatomska analiza provedena u ponedjeljak i utorak na 18 labudova pokazuju da nema nikakvih promjena koje bi ukazivale na moguću pojavu ptičije gripe, izjavio je glasnogovornik ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Mladen Pavić.

Još pet uginulih ptica pronađenih u ponedjeljak kasno poslijepodne poslano je na testiranje na ptičiju gripu u Centar za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog istituta u Zagrebu. Riječ je o uginulim pticama pronađenima u okolici Koprivnice i Kutine te na čiovu. Sve uginule ptice zamijećene su u monitoringu.

Kako doznajemo iz Veterinarskog ureda u Sinju na ribogojilištima Ruda i Grab permanentno se snima stanje na terenu te se podaci o pticama koje slijeću uz ribogojilište prikupljaju svaki dan. Uginuća niti neubičajenog ponašanja kod ptica koje su bile na tim mjestima nema- tvrde nadležni.

Mr. Vesna Jošt voditeljica Veterinarske službe u Sinju ističe kako je i s gradom Triljem dogovoreno periodično nadgledanje divljih pataka na rijeci Cetini. Pprema posljednjim informacijama nikakvo neuobičajeno ponašanje ni uginuće nisu zabilježeni.


AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

U prostorijama Gradskog društva Crvenoga križa danas je treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Današnjoj akciji odazvali su se punoljetni učenici gimnazije Dinka šimunovića, franjevačke klasične Gimnazije i dvaju strukovnih škola iz Sinja.
Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti da se odazovu ovoj humanoj akciji do 13 sati, kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

SPORT

Prva muška zimska olimpijska medalja za Hrvatsku u povijesti stiže iz Torina gdje je srebrnu medalju u kombinaciji osvojio Ivica Kostelić.
Nastavljena je velika serija naše najbolje atletičarke Blanke Vlašić koja je postigla novi hrvatski rekord preskočivši 205 centimetara.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas promjenjivo oblačno vrijeme sa mogućnošću kiše. Temperatura zraka izjerena u 7 sati iznosila je -6 stupnjeva Celzijevih.