Utorak, 15.02.2005.

STANJE NA CESTAMA U CETINSKOM KRAJU

Zbog snijega koji je tijekom noći padao na području cijelog Cetinskog kraja djelatnici Sinjske nadcestarije već od tri sata posipaju ceste.Tako su jutros posipane ceste prema Kamenskom, Tijarici, Hanu i svim okolnim naseljima.

Kako nam je potvrdio voditelj sinjske ispostave nadcestarije Kostija Bulj sve državne , županijske i lokalne ceste Cetinskoga kraja su posute sipinom i solju te se promet odvija bez zastoja uz povećan oprez.

Od ćire Poljaka djelatnika Vodovoda i čistoće doznajemo kako se jutros od 7 sati posipaju i ulice u gradu Sinju.Prioriteti čistoće kako su bolnica, sud, dječji vrtići , pijaca.
Prema zakonu o komunalnom redu građani su dužni očistiti snijeg ispred svojih domova, kao i ispred trgovina i poslovnih objekata.

Iz sinjskog poduzeća za prijevoz putnika "Autoprijevoz" doznajemo kako autobusi iz Splita kasne i po pola sata kao i autobusi iz unutrašnjosti.Problema za sada u prometu na prigratskim linijama nema.

Zbog snježnog nevremena zamjetan je i manji broj učenika koji su jutros došli na nastavu. U osnovnoj školi u Hrvacama nastava se ne održava, u osnovnim školama na području Sinja nastava se održava iako mnogi nastavnici s područja Splita nisu došli na nastavu.

UčENICI O.š. IVAN LOVRIć U JEDNOJ SMJENI

Učenici osnovne škole Ivana Lovrića nastavu pohađaju redovito samo u jutarnjoj smjeni. Kako nam je potvrdila ravnateljica Fatima ćatipović radovi na izgradnji drugog dijela školske zgrade nakon 12 godina su završeni i svi uvjeti za odvijanje nastave u jednoj smjeni su osigurani.

Dodajmo kako je planirano i svečano otvorenje dijela škole uz moguću nazočnost samog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragana Primorca.

SKUP BIVšIH RADNIKA "CETINKE" TRILJ

Stožer za naplatu potraživanja "Cetinke d.d." Trilj za danas u gradskom kinu u Trilju od 11 sati najavljuje skup svih bivših djelatnika tvornice koji potražuju sredstva iz stečajne mase.
Skup je najavljen zbog rješenja trgovačkog Suda iz Splita iz kojeg je vidljiva pojedinačna raspodjela novčanih sredstava iz stečajne mase.

Kako potvrđuju predstavnici stožera radi se o iznosu oko 2 milijuna i 890 tisuća kuna.

RADOVI U ULICAMA KOD GRADSKOG BAZENA

Zbog opsežnih radova na izmještanju glavnog magistralnog cjevovoda za vodospremu Grad još uvijek nisu završeni radovi u ulici Braće Radić.

Prema informacijama , tehničkog direktora poduzeća Cetina radovi se nastavljaju u ulici Ante Starčevića, Antuna Konstantina Matasa te dijelu od dječjeg vrtića do izlaza iz Sinja.

VRIJEME

Prevladava oblačno vrijeme s povremenim snijegom.Jutros u 7 sati izmjerena je temperatura zraka od -2 stupnja Celzijeva te visina snijega od 2 cm.Na našem području puše bura 70 km na sat.