Ponedjeljak, 15.01.2018.

Upoznaj svoju zemlju kroz akciju besplatnog turističkog vođenja


U sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’ u organizaciji Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, a povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Sinja i Udruga turističkih vodiča grada Sinja ‘Osinium’ organizirali su besplatan turistički obilazak Sinja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Fantastičan uspjeh Tanje Samardžić u 2017. godini


Završen je Hrvatski cestovni kup 2017. za trkače i trkačice. Na konačnoj tablici u ženskoj konkurenciji u 2017. godini najbolja je Otočanka Tanja Samardžić.
Tanja Samardžić je vodeća u Hrvatskom cestovnom kupu. Na tablici, na kojoj se nalazi 187 trkačica, Tanja je zauzela prvo mjesto s 12 689,5 bodova.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

KUS-u 24 tisuće kuna od Ministarstva kulture

Za programe u 2018. godini, Kulturno umjetničko središte Sinj preko natječaja, odnosno javnih poziva za predlaganje potreba u kulturi, koje je raspisalo Ministarstvo kulture RH, dobilo je oko 24 tisuće kuna.
Sredstva su dobivena za program Vizualna umjetnost – Izložba slika iz kolekcije Lovre Artukovića (15 tisuća kuna) i izložba Pixelizacija autorice Anje Vijatović te iz programa Inovativne umjetničke i kulturne prakse za projekt (Ne)kultura i mladi, koji su provodile magistre sociologije Anita Žmire i Kristina Mravak za vrijeme stručnog osposobljavanja u KUS-u (4 tisuće kuna).
Navedeni projekti će biti realizirani tijekom ove godine u prostorima KUS-a, u okviru redovite djelatnosti ustanove.
IZVOR: WWW.FERATA.HR