Četvrtak, 15.01.2015.

I u Otoku nastavljen godišnji pad nezaposlenosti

Na području Općine Otok u prosincu prošle godine zabilježen je mjesečni porast nezaposlenosti, no i dalje je nastavljen njen pad na godišnjoj razini.
Krajem prošlog mjeseca na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje evidentirane su 653 nezaposlene osobe. Riječ je o porastu nezaposlenosti za 13 osoba ili 2 posto u odnosu na studeni. No, uspoređujući s prosincem 2013. godine, nezaposlenost je na području Općine Otok smanjena za 13,5 posto.
Kao i u ostalim jedinicama lokalne samouprave s područja Cetinskog kraja, među nezaposlenima prednjače žene – njih 387 i osobe mlađe od 30 godina, kojih je prošlog mjeseca evidentirano 220. Među nezaposlenima se nalaze i 33 visokoobrazovane osobe, 82 hrvatska branitelja te 93 osobe bez dana radnog staža. Na posao duže od 3 godine čeka 87 osoba.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Aeroklub Sinj organizira padobransku obuku

Aeroklub Sinj organizira osnovnu padobransku obuku i tom je prigodom putem priopćenja pozvao sve zainteresirane da im se priključe…
Obuka se sastoji od teorijskog (nastava u učionici aerokluba), te praktičnog djela (zemaljska priprema i skokovi na aerodromu Sinj).
Nastava će se provoditi u večernjim satima u trajanju 3 školska sata, u načelu u dane vikenda, a skokovi će se organizirati u tijekom mjeseca travnja 2015.g.
Po završetku teorijskog dijela obuke svi kandidati polagat će testove znanja, a samo oni koji iste zadovolje biti će upućeni na liječnički pregled i sukladno rezultatu istog moći će pristupiti praktičnom dijelu obuke, tj. skokovima.
Prijave se zaprimaju do 14. veljače 2015. u 18:00 sati kada će se u prostorijama aerokluba održati prezentacija tijeka obuke.
Prostorije aerokluba su u Tripalovom voćnjaku, u prizemlju srednje zgrade pored autobusnog kolodvora u Sinju.
Uvjeti koje trebaju zadovoljiti svi kandidati:
– da su punoljetni
– da su u mogućnosti sudjelovati na nastavi
– da su u mogućnosti snositi trošak svog liječničkog pregleda
– da su u mogućnosti participirati u dijelu troškova praktične obuke
– da su u mogućnosti sudjelovati na skokovima
Dodatne informacije kao i prijave mogu se realizirati na broj mobitela:
098-186 5460 ili na facebook stranicama aerokluba Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR