Utorak, 15.01.2013.

"Kultura za djecu Sinja i okolice"

Nakon zimske pauze Udruga Srma nastavlja s kreativnim radionicama za djecu. Radionice se odvijaju u prostorijama Udruge Srma u Galeriji Galiotović u Sinju u vremenu od 16-17,30 sati i to ponedjeljkom radionica gline, utorkom slikanja i četvrtkom kreativna svaštara.
Radionice su namijenjene učenicima osnovnih škola s područja Cetinske krajine i potpuno su besplatne. Djeca mogu pohađati one radionice koje žele i ne moraju biti prisutni na svim radionicama, pa smjenska nastava nije problem. Do sada je kroz kreativne radionice Srme prošlo 50-toro djece.
Kreativne radionice će se provoditi sve do kraja svibnja u sklopu projekta ''Kultura za djecu Sinja i okolice'' kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Župa Hrvace organizira put u Rim

Župa Hrvace za svoje župljane i ostale zainteresirane s područja Cetinskog kraja organizira odlazak u Rim na uskršnje euharistijsko slavlje.

Polazak u Rim planira se za 29. ožujka, a povratak je 1. travnja, na Uskrsni ponedjeljak. Za sve polaznike organizirat će se smještaj u hotelu.

Organizatori napominju kako je broj hodočasnika ograničen (jedan autobus), a prijave traju do 31. siječnja. Za prijave i sve informacije zainteresirani se mogu javiti u Župni ured Hrvace ili jednom od organizatora Stipi Radanu Vabi na broj 098/170-1591.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U petak darivanje krvi u Sinju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi, koja će se održati u petak, 18. siječnja.
Akcija će se održati u prostorijama sinjskog Crvenog križa u vremenu od 9 do 13 sati. Suorganizator je Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj, a akciji će se priključiti i maturanti četiriju sinjskih srednjih škola.
Organizatori pozivaju i sve ostale dragovoljne davatelje krvi da se priključe akciji kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR