Utorak, 15.01.2008.

STEčAJ TVORNICE KONCA "DALMATINKA NOVA"?Sudac trgovačkog suda u Splitu Ivan Basić donio je rješenje o zahtjevu radnika «Dalmatinke Nove» za otvaranjem stečaja u tvornici. U rješenju između ostalog stoji kako se pokreće postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom trgovačkim društvom «Dalmatinka Nova». Odvjetnik radnika "Dalmatinke Nove" Zoran Vujanović istaknuo je za Hit radio kako je ovakva odluka suca povoljna za radnike, a nepovoljna za vlasnike tvrtke braću Ladini.
Protiv ovoga rješenje stoji u pouci o pravnom lijeku žalba nije dopuštena, a iz tog razloga sudac Basić u petak 18. siječnja u 8,30 sati pozvao je punomoćnika predlagatelja Zorana Vujanovića, Gianfranca Ladinija zastupnik dužnika po zakonu te punomoćnika dužnika Tomislav Krku, predstavnika Credo Banke te predstavnika Hxypo Alpe - Adria Bank kako bi se vlasnici tvrtke «Dalmatinka Nova» sucu očitovali o tome priznaju li koji od razloga za pokretanjem stečajnog postupka, nakon što je to sud već utvrdio.

PROSVJED RADNIKA "DALMATINKE NOVE"Radnici Dalmatinke Nove jutros su se okupili ispred glavnog ulaza tvornice kako bi mirnim prosvjedom ponovno izrazili revolt zbog kašnjenja druge plaće.
Radnicima se kako doznajemo obratio predsjednik podružnice Saveza Samostalnih sindikata Hrvatske u Dalmatinki Novoj Neven Poljak koji je između ostalog rekao kako će i gradonačelnika izvijestiti o novoj situaciji u tvornici te ga zamoliti da dogovori još jedan sastanak u Vladi. Poljak je izvijestio radnike kako je zamolio i direktora Franu Poljaka da se ispred uprave tvornice obrati radnicima, no on je to odbio s obrazloženjem da nema ovlasti.

POčETAK IZGRADNJE KOLEKTORA U ULICAMA OKO GRADSKOG BAZENA

Sutra počinje izgradnja kanalizacijskog kolektora u Ulicama Braće Radića, Antuna Konstantina Matasa i Put Odrine. Iznos od 2 milijuna kuna, koji će se uložiti u izgradnju kolektora, osiguralo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i veza te Grad Sinj. Paralelno sa ovim projektom sanirati će se i potporni zid povrh Gradskog bazena, a vrijednost tih radova iznosi 550.000 kuna. Kako nam potvrđuje vršiteljica dužnosti Pročelnice za razvoj Grada Sinja Ankica Panza izvođač radova kanalizacijskog kolektora «Lasić Compani» iz Imotskoga od sutra u 9 sati započinje prvu od tri faze izgradnje u ulici Braće Radića, a početak radova označiti će i posebnu regulaciju prometa u toj ulici. Završetak svih faza gradnje kolektora očekuje se krajem travnja.

VIJESTI IZ VRLIKE

Gradsko poglavarstvo Vrlike i ove godine kao i prošle raspisalo je natječaj o stipendiranju studenata deficitarnih zanimanja. Tako će ove godine stipendirati studente defektologije, socijalnog rada, psihologije i nastavničkih zanimanja sa po 700 kuna. Uvjeti natječaja mogu se pogledati u Vrličkog gradskoj upravi.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra u srijedu u vremenu od 9 do 12 sati bez napajanja električnom energijom će biti potrošači na području naselja Sinj u ulici Braće Radić, od križanja sa ulicom Brekin put do ulice Ante Starčevića. Za slučaj lošeg vremena radovi će se odgoditi - obavijestili su iz HEP-a.

SPORT

Sutra, 16. siječnja, počinju pripreme nogometašima Junaka za nastavak sezone. Prozivka je u 15 sati na Gradskom stadionu. Treće ligaš Hrvace početi će sa pripremama 21. ovoga mjeseca.