Ponedjeljak, 15.01.2007.

UNIšTENO OKO 150 SADNICA U GRADSKOM PARKU

U sinjskom gradskom parku, u noći sa subote na nedjelju, nepoznati počinitelji su počupali i uništili oko 150 sadnica šimšira, lovor - višnje i drugih sadnica, koje su djelatnici Vodovoda i čistoće posadili u studenom prošle godine. šteta se procjenjuje na više od 10 tisuća kina.
Prema riječima Tomislava Tomaševića, voditelja službe čistoće i održavanja zelenih površina u Vodovodu i čistoći, ovo nije prvi put da se uništavaju sadnice, no nikada do sada šteta nije bila ovolikih razmjera.
Zbog uništavanja sadnica u gradskom parku, gradonačelnik Nikola Tomašević, za sutra je sazvao konferenciju za novinare.

NOVO "PAUK" VOZILO

Gradsko poduzeće za parking «Kamičak» nabavilo je novo pauk vozilo, koje je u upotrebi od danas. Vozilo je marke TAM i ima mogućnost podizanja vozila teških preko 3 tone. U nabavci vozila, vrijednog 600 tisuća kuna, jednim dijelom sudjelovao je i grad Sinj. Do sada je poduzeće koristilo pauk vozilo HVIDR-e, koje će, prema riječima direktora «Kamička» Ivana Mijića, biti vraćeno.

PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu i INA-a organiziraju predavanja za poljoprivrednike o gorivima i mazivima u poljoprivredi. Predavanje u Sinju će se održati u četvrtak, s početkom u 11,00 sati u Gradskoj vijećnici. Predavači su stručnjaci Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu službu i INA-e, a pozvani su svi poljoprivrednici.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE"

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra u vremenu od 10,00 do 12,00 sati doći će do prekida u snabdijevanju vodom na području Grada Sinja, u sljedećim ulicama: Vrličkoj (od kuće Botica do Jakina gumna), Put Odrine, Brekin put, Vladimira Nazora, Antuna Konstatina Matasa i šilanovac.
Iz Vodovoda i čistoće mole potrošače za razumijevanje.

OBAVIJEST

Krnjevalska udruga grada Sinja poziva svu djecu sa smislom za glumu pjevanje i ples, na audiciju zbog na kojoj će se vršiti izbor izvođača za drugi dječji krnjevalfest koji će se održati u okviru manifestacije KRNJEVALSKI DANI 2007. godine. Audicija će se održati u nedjelju 21. siječnja u prostorijama Pučkog kazališta Sinj s početkom u 10 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se u 20,00 sati prikazuje američki povijesni triler «Parfem - povijest jednog ubojice».

SPORT

U nastavku košarkaške sezone Alkar je u subotu u svojoj dvorani pobijedio Dubrovnik rezultatom 72 : 67.

U subotu je održana redovita Izborna skupština NK Glavice, na kojoj je za novog predsjednika kluba izabran Zlatko Dolić.

Danas poslijepodne počinju pripreme nogometaša Junaka, za nastavak u 3. HNL jug.

Večeras u 21,00 sat počinju pripreme rukometaša Kamička za nastavak natjecanja u 2. rukometnoj ligi - jug u sezoni 2006/2007. Iz Kluba obavještavaju igrače da sobom obvezno trebaju ponijeti sportsku opremu.

POčEO UPIS U EVIDENCIJU VOJNIH OBVEZNIKA

Od danas počinje upis u evidenciju vojnih obveznika. Pozvani su muškarci hrvatski državljani rođeni 1989. godine kao i starija godišta koji do sada nisu upisani u evidenciju, a imaju prebivalište na području gradova Sinja, Trilja i Vrlike te općina Hrvace, Otok i Dicmo da se jave u sinjski Ured za obranu na adresi Stjepana Gunjače 12. Upis će se vršiti po rasporedu tako će se 15 u 8 sati upisivati osobe čije prezime počečinje sa slovima A i B, od 11 sati C i ć dok će se prezimena početnih slova č, D i Dž upisivati od 13 sati. Pozvani su dužni sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu ili domovnicu, a eventualnu spriječenost dužni su dostaviti ili opravdati roditelji ili članovi uže obitelji.

KRONIKA 92

PP SINJ, 13/14.01.2007.g. nepoznati počinitelj je u gradskom parku, vlasništvo grada Sinja, oštetio osam stabala, 160 komada ukrasnog zelenog grmlja, a iz betonskog ležišta izbacio je dvije željezne kante za otpad. šteta se procjenjuje na oko 20 000 kn.

PP SINJ, 14.01.2007.g. oko 10,25 sati, na Odjelu JIL-a KB Split, od posljedica teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći dana 11.01.2007.g. oko 09,20 sati, na žC-6148, u mjestu Vojnić, općina Trilj, preminuo je pedesetjednogodišnjak iz Trogira.

IZVOR: PU SD