Subota, 15.01.2005.

PREDSJEDNIčKI IZBORI

Od ponoći je u Hrvatskoj nastupila izborna šutnja uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u nedjelju. U dva ddana zabranjena je svaka promidžba dvoje kandidata za predsjednika države i svako objavljivanje procjena rezultata izbora.

šutnja traje do sutra u ponoć kada će se znati tko će biti četvrti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ili Jadranka Kosor. Tada će državno izborno povjerenstvo objaviti prve privremene rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora.

GODIšNJICA HKDU-a PODRUžNICE SINJ

Svečanom sjednicom proširenog Izvršnog odbora HKDU-e podružnice Sinj obilježena je 15-godišnjica stranke. Sjednici su uz domaćine, nazočili predsjednik HKDU-a Petar čurlin, predstavnici županijske organizacije te članovi podružnica iz susjednih gradova i općina.

Tom prigodom istaknut je povijesni značaj osnutka prve demokratske stranke u Cetinskoj krajini, a danas kada su s HDZ-om koalcijska vlast u Sinju u stranci smatraju da su aktualni mandat vlasti održali stabilnim te da su pridonijeli završetku mnogih gradskih projekata.

U priopćenju za javnost kojeg potpisuje predsjednik HKDU-a podružnice Sinj dr. Ivan Nasić najavljuju i planirane projkte od čega najvažniji radna zona Kukuzovac koji bi stvorio realne preduvjete za definitivnu urbanizaciju Sinja, te se nadaju i očekuju da će na skorim lokalnim izborima birači ponovno dati njihovoj stranci prigodu aktivnog i kretaivnog sudjelovanja u političkom životu našega grada.

MAšKARE IZ GRABA U đAKOVU

Oko 40-ak članova grabskih maškara oputovalo je jutros za đakovo gdje će sutra u tradicionalnim pokladnim nošnjama sudjelovati na 11.pokladnim manifestacijama "đakovački bošuri" . Grabljani će tako kao jedini predstavnici Splitsko-dalmatinske županije osim u mimohodu gradom, izvesti i prigodni natjecateljski dio, prikaz skečeva i ostalih komičnih prizora iz nekadašnjeg seoskog života

Smještaj i hrana su im od strane organizatora osigurani u mjestu Seosko Polje , a za prijevoz se pobrinuo Grad Trilj.

Maškare iz otočkog zaseoka Jelašce tijekom jutra obilaze okolna sela. Njihov dolazak u centar Otoka Roknjaču- očekuje se oko 13 sati.

Organizacijski odbor Vedrinskih mačkara poziva sve zaninteresirne stanovnike Vedrina da dođu 16 siječnja u nedjelju kod škole u Vedrinama radi dogovora .