UPISI U SREDNJE šKOLE I FAKULTETE

Danas počinje drugi upisni rok u prve razrede srednjih škola. Prijave za upise vrše se danas i sutra od 8 do 16 sati , a upisi će biti u petak 8. srpnja.
U srednjoj strukovnoj školi Bana Josipa Jelačića još ima 5 upisnih mjesta za zanimanje hotelijer - komercijalist, dok su u krojačkom usmjerenju ostala slobodna za upis 23 mjesta.

Tehničko-industrijska škola Ruđera Boškovića nudi 7 slobodnih mjesta za četvorogodišnji program za zanimanje strojarskog tehničara, te 17 slobodnih mjesta
za zanimanje stolar. Dodajmo ovome kako je ravnatelj škole Jozo Radić naglasio ukoliko učenici koji su upisani u odjeljenja za koje je potrebna liječnička potvrda istu ne ishoduju do sredine kolovoza gube upisano mjesto.

što se tiče sinjskih gimanzija, franjevačke klasične i Dinka šimunovića nastavni programi popunjeni su do posljednjeg mjesta.

Prijave na fakultete traju do 8. srpnja, gužvi za prijave na splitskim fakultetima, osim na ekonomskom i pravnom što je i uobičajeno, nema.

U Splitu je ove godine moguć upis 3635 studenata na nekom od sveučilišnih studija te 2130 na stručnim studijima.Učenici svoje prijave podnose na posebnom obrascu, a uz prijavu trebaju priložiti domovnicu, rodni list, svjedodžbe o završnom ispitu i svjedodžbe svih razreda srednje škole u čeverogodišnjem trajanju te dokaz o uplati troškova razredbenog ispita koji variraju od fakulteta do fakulteta, u rasponu od 100 do 300 kuna.

Budući brucoši koji žele pohađati dislocirani studij u Sinju svoje prijave također moraju predati na Splitski pravni fakultet. Dodajmo ovome kako još uvijek nije poznato hoće li ove godine studenti moći pohađati taj trogodišnji studijski program u Sinju.

06.07.05