UPIS U SREDNJE šKOLE

U sinjskim srednjim školama danas su poznati rezultati prvog upisnog kruga. U tri razredna odjela Sinjske gimnazije Dinka šimunovića nakon prvog upisnog roka popunjeno je svih 90 učeničkih mjesta koliko je bilo i planirano.

S obzirom da je za prirodoslovno matematički smjer bio mali broj zainteresiranih učenika od ove godine svih 90 učenika će pohađati program opće gimnazije.

U franjevačkoj klasičnoj gimnaziji popunjeno je svih 60 mjesta za dva nastavna programa tako da drugog upisnog kruga u toj školi neće biti.

Srednja strukovna škola Bana Josipa Jelačića ove godine upisati će 240 učenika, a ravnatelj Boris Rako ističe kako nakon prvog upisnog kruga mjesta za pojedina zanimanja još uvijek ima.

Od ravnatelja tehničke industrijske škole Ruđera Boškovića doznajemo kako slobodnih mjesta ima u dva odjeljenja te srednje škole. Još uvijek je ostalo 7 slobodnih mjesta za četvorogodišnji progaram za zanimanje strojarskog tehničara, a 17 slobodnih mjesta ostalo je u trogodišnjem stolarskom programu.

Učenici koji nisu zadovoljili kriterije prvog upisnog kruga ili se zbog popunjenosti odjeljenja nisu mogli upisati u prvom krugu, moći će se prijaviti u drugom krugu ljetnoga roka. Prijave se predaju u srijedu i četvrtak 6. i 7. srpnja, a upisi će biti u petak 8. srpnja.

04.07.05