Reagiranje na odgovor Nataše Poparić na priopćenje HSLS-a

Nakon priopćenja SDP-a priopćenjem se danas, 29. rujna, oglasio vijećnik HSLS-a Dragan Podrug: "Svi koji poznaju predjednicu sinjskog SDP-a Natašu Poparić znaju da istinoljubivost nije jedna od njenih vrlina. Potvrda tome je njen jučerašnji odgovor na priopćenje HSLS-a. Ovom ću prilikom demantirati neistine iznesene o meni osobno.
- Naime, nije točno da sam zaposlen bez dana radnog staža, nego sam godinu i pol radio u računovodstvu „Cetina“ d.d.-Sinj, a zatim još godinu dana u poduzeću „Pršut Voštane“ kao terenski komercijalist. Na trenutnom radnom mjestu Voditelja deponija, za koje imam potrebnu stručnu kvalifikaciju, s troškovima puta primam 5.000 kuna, čime ne odudaram od otužnog standarda građana koje predstavljam. Naglašavam da se u slučaju pravne savjetnice Gradonačelnika, gđe. Poparić ne radi o radnom mjestu, nego o astronomski plaćenoj dužnosničkoj funkciji.
- Tvrdnja po kojoj sam bio tajnik KK Alkar također ne odgovara istini. Obnašao sam dužnost direktora, a naknadu od 1.500, odnosno 2.000 kuna sam u najvećem dijelu mandata donirao u klupsku blagajnu. Gospođa Poparić sa svojim mizernim radnim navikama se zasigurno ne može pohvaliti sličnim gestama, a ja ne tražim pohvalu za angažman u najdražem klubu, nego sam na reakciju izazvan njenim objedama.
- Osobito je zanimljiva optužba da nisam izišao iz '45. godine koja dolazi od krajnje ideološki indoktrinirane osobe. Iako potječem iz obitelji koja je tada teško stradala ja sam se političkim djelovanjem s desetogodišnjim vijećničkim stažom dokazao kao liberal. Uistinu sa zanimanjem iščekujem izlist računa za gradske mobitele i sumu koju je gđa Poparić potrošila, ali sam siguran da je njeno obrušavanje na mene manje uvjetovano traženjem istog, a više oštrim suprotstavljanjem pokušaju izbacivanja Gospe Sinjske iz gradskog Statuta zašto sam prozivao isključivo nju kao tadašnju tajnicu Grada."
Vijećnik HSLS-a u Gradskom vijeću Grada Sinja
Dragan Podrug, ing.

29.09.10