Nogometna utakmica HNK Hajduk- NK Dinamo

Povodom nogometne utakmice između HNK "Hajduk" i NK "Dinamo", koja će se odigrati dana 11.  rujna 2010.g. s početkom u 19,00 sati u Splitu, na gradskom stadionu Poljud, obavještavamo građane o dijelu mjera i radnji koje će poduzimati službenici policije:
1.) Prometna regulacija, blokade i ostali poslovi policije za dan 11.09.2010.g.
- na dan utakmice, od 07,00 sati do završetka osiguranja, uspostaviti će se potpuna blokada na šetnicama oko stadiona (osim vozila policije i vozila hitnih službi);

- na dan utakmice, od 14,00 sati, uspostaviti će se potpuna blokada: u ulici VIII. Mediteranskih igara na raskrižju sa ulicom VII. Kaštela (osim vozila policije), u ulici VIII. Mediteranskih igara kod bazena (osim vozila s propusnicama i vozila hitnih službi), u ulici VIII. Mediteranskih igara kod ugostiteljskog objekta «Hemingway» (osim vozila s propusnicama i vozila hitnih službi). Za autobuse JGP «Promet» bit će omogućeno nesmetano prometovanje.                                        

- na dan utakmice, od 15.00 sati, uspostaviti će se potpuna blokada prometa: u zoni ulice Zrinsko-frankopanske od raskrižja sa ulicom Hrvatske ratne mornarice do ulaza u Loru (osim vozila HV-a, stanara, i javnog prijevoza i vozila hitnih službi) i ulice Put Supavla do raskrižja s ulicom Put brodarice (osim vozila HV-a, stanara, javnog prijevoza i vozila hitnih službi).

Na dan odigravanja utakmice službenici policije će sukladno čl. 79 Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i po završetku utakmice vršiti snimanje stadiona i prilaznih pravaca.

2.) Upozorenja
- da gledatelji što ranije dođu na stadion radi izbjegavanja gužvi (ulazi će za gledatelje biti u funkciji od                  17,00 h na dan utakmice),

- da se gledatelji opetovano upozore na zabranu unošenja i korištenja pirotehničkih sredstava,

- da je osobama posjetiteljima i osobama koje se kreću prema stadionu zabranjeno nošenje oružja ili predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda, te alkoholnih pića,

- da se na stadion ne nose kišobrani, upaljači, plastične boce i drugi tvrdi predmeti, te torbe i ruksaci, jer se unos istih na stadion neće dopustiti,    

- da se ne nose zastave na drvenim ili metalnim štapovima jer unos štapova te vrste neće biti dopušten (osim na plastičnim šupljim štapovima dužine do 1 m),

- policija će sukladno zakonskim ovlastima snimati određena događanja na stadionu radi naknadne identifikacije počinitelja protuzakonitih ponašanja,

- da se poštuju smjernice, upozorenja i zapovjedi policijskih službenika kako u dijelu prometne regulacije tako i u dijelu sigurnosnih mjera kako bi ovaj nogometni derbi protekao u redu i bez izgreda!

3.) Obavijesti za gostujuće navijače

Policijski službenici PU Splitsko-dalmatinske vršiti će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1 - naplatna postaja Dugopolje. U tu svrhu, neposredno prije sa same naplatne postaje Dugopolje, na autocesti A1 vršiti će se posebna regulacija prometa.

Svim navijačima NK «Dinamo» koji će organizirano ili neorganizirano putovati prema Splitu na ove utakmice, preporučamo da u dolasku koriste autocestu A1. Ukoliko gostujući navijači za dolazak budu koristili neke od drugih cestovnih pravaca, preporučamo da u dolasku pravovremeno ranije pristupe na navedenu lokaciju.

Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom biti će proslijeđene direktno na stadion. Za sve ostale navijače koji budu putovali neorganizirano osobnim ili kombi vozilima, osiguran je parking pod policijskim nadzorom u gospodarskoj zoni «Dugopolje», odakle je organiziran prijevoz autobusima JGP Split do stadiona «Poljud» i natrag.   

Bitno je napomenuti kako se naplatna postaja Dugopolje na autocesti A1 nalazi na oko 15 kilometara udaljenosti od stadiona «Poljud» pa bi preporučeno vrijeme dolaska bilo do 17.00 sati, koje je zadnje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremen dolazak do stadiona.
IZVOR: PU SD

10.09.10