Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 15. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja

Hrvatski generalski zbor uputio je čestitku hrvatskoj javnosti, osobito braniteljima iz Domovinskog rata povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, povodom 15. godišnjice vojno redarstvene operacije „Oluja“. U čestitki između ostalog stoji kako Hrvatski generalski zbor  ni ove godine neće sudjelovati u kninskom protokolu Vlade RH.

Povodom 15. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja, vrlička HVIDR-a pripremila je proslavu uoči Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti. Od 18,00 sati igrat će se revijalne nogometne utakmice između HVIDR-e Vrlika i HVIDR-e Petrinja, a od 19,00 sati sastaju se HVIDR-a Kaštela i HVIDR-a Čaporice. U glazbenom dijelu, od 21,00 sat posjetitelje će zabavljati Matko i Brane, a nakon koncerta dijelit će se gulaš od divljači.

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Sinj poziva svoje članove i druge branitelje da i ove godine sudjeluju obilježavanju 15. obljetnice vojno – redarstvene operacije Oluja.

Sutra, 5. kolovoza, u 9,00 sati u Sinju bit će položeni vijenci kod spomenika poginulim braniteljima te pred bistom dr. Franje Tuđmana. Nakon toga služit će se sveta misa.
Udruga poziva i na mimihod branitelja koji će se održati sutra u jutarnjim satima u Kninu.

Povodom 15–godišnjice Oluje i dana branitelja mještani Lučana podigli su zavjetni križ svima koji su sanjali, željeli i krv svoju prolili za slobodnu Hrvatsku. Križ je podignut na mjesnom groblju svete Kate, a bit će blagoslovljen danas, 4. kolovoza, u 18,00 sati. Poslije blagoslova održat će se pučka fešta.

04.08.10