Dan Općine DicmoSvečanom sjednicom općinskog vijeća, dragovoljnim darivanjem krvi gdje prikupljeno 36 doza krvi, polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa i svečanim otvaranjem završetka infrastrukturnih radova prve faze industrijske zone u Dicmu je počelo obilježavanje dana općine povodom blagdana SV. Jakova.
Svečana sjednica održana je u restoranu Kamen na kojoj su nazočilil brojni gosti i uzvanici te mještani Dicma.
 U ime predsjednika vijeća pozdravne riječi uputio je općinski vijećnik dipl.ing Ivica Perić. U ime ministra Božidara Kalmete okupljenima se obratio državni tajnik u ministarstvu mora prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić. Mihotić je naglasio da ga posebna veza veže za dicmanjsku zonu jer je radeći prije ove dužnosti kao županijski pročelnik upoznat s svim planovima i razvojom zone: Osjećam se kao domaćin, a ne kao gost, jer puno toga me veže za Dicmo na mnogim projektima, a pogotovo po pitanju zone odlično sam surađivao i surađujem s čelništvom općine.
Županiji je prioritet imati ovakav prostor  ovakve i slične općine, istaknuo je dožupan Luka Brčić, koji je nazočne pozdravio ispred Splitsko-dalmatinske županije.
Nazočnima na ovoj svečanosti obratili su se i dicmanjski župnici don Vlado Strikić i Ante Tonći Šošić. U ime nazočnih načelnika i gradonačelnika općina i gradova Trilja, Otoka, Hrvaca, Dugopolja i Muća čestitke dicmanjanima uputila je dogradonačelnica grada Trilja Ankica Lukić.
Bilo je zamjetno da sjednici ne nazoče oporbeni vijećnici HDZ-a, ali je svečanosti nazočio predsjednik općinske organizacije stranke u Dicmu prof. Hrvoje Rogulj. O svim odrađenim aktivnostima i planovima za budućnost Dicma govorio je općinski načelnik Josip Silić. On je podsjetio na razvoj Dicma u posljednjih 17 godina jer prije samog formiranja općine na ovom području kazao je Silić bila je drača, smrika i krš, a sada je tu 30-ak poslovnih objekata.
Na kraju svečanosti načelnik Silić darivao je državnog tajnika Mihotića, dožupana Brčića i načelnika općine Višnjan iz Istre Anđela Matića prigodnim simbolima Dicma. Uzvraćajući na poklonu čelnik Višnjana istakunuo kako je doista sretan što može nazočiti ovoj sjednici s svojim suradnicima i početi stvarati temelj još bolje povezanosti Dicma i Višnjana.
Ovoj svečanosti nazočila je na poziv dicmanjana i miss Hrvatske triljanka Katarina Banić, koju je prigodnim buketom cvijeća darivao načelnik Silić.
U prigodnom programu nastupili su Nenad Vetma i Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja i KUD Dicmo. U restoranu Kamen i SUNSHINE nastavljene su pučke fešte.

Dicmanjske fešte nastavljaju se i ovog vikenda, a u nedjelju na blagdan svetog Jakova kod osnovne škole s početkom u 21 sat održat će se koncert Mladena Grdovića.

23.07.10