SJEDNICE OPćINSKIH I GRADSKIH VIJEćA U CETINSKOM KRAJU

Nakon izbora članova gradskog vijeća, izbor načelnika Otoka i njegova zamjenika uz dodatne točke dnevnog reda očekuje se na drugoj sjednici općinskog vijeća početkom idućeg tjedna. Podsjećamo, Općinsko vijeće Otoka formirano je od sedam vijećnika HDZ-a , četiri iz koalicije HDRS, HPP i HčSP, te po jednog iz HSU-a i HSS-a.

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Hrvaca vijećnici su jednoglasnom odlukom za načelnika ponovno izabrali Dinka Bošnjaka. Predsjednik općinskog vijeća je Mile Dadić iz HDZ-a, a njegov zamjenik je Mladen Bandić iz iste stranke. Inače, u Hrvacama općinsko vijeće ćini 11 HDZ-ovih vijećnika, te po jedan iz HNS i HSS-a.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Dicma održala se sinoć od 18 sati,a vijeće je formirano od 4 člana HDZ-a, 4 Nezavisne liste i jednog iz HSP-a. Novi načelnik je općine je Josip Silić nositelj nezavisne iste dok je donačelničko mjesto pripalo Ivanu Burovu vijećniku HSP-a čiji je glas bio presudan za formiranje nove vlasti u Dicmu.

Bivši načelnik općine Dicmo Ivan Maretić jučer je sazvao konferenciju za tisak na kojoj je istaknuo kako je prije par dana potpisao ugovor o sufinanciranju izrade Studije utjecaja na okoliš što je preduvjet dobivanja građevinske dozvole za infrastrukturu radne zone uključujući i glavnu prometnicu koja zonu dijeli na dva dijela.

Naglasio je kako je HDZ koji je do jučer obnašao vlast u toj općini osigurao sufinanciranje županije za poboljšanje vodoopskrbe u naselju Sičane. S ovim naglasio je Maretić trbao upoznati javnost kako buduća Općinska Vlast te već dogovorene zahvate nebi pripisala sebi.


U Trilju će tamošnje Gradsko vijeće sutra birati gradonačelnika i njegova zamjenika.To je odlučeno u ponedjeljak, nakon konstituirajuće sjednice. Naime, izbor gradonačelnika bio je predviđen kao nadopuna spomenutoj sjednici čemu su se suprostavili vijećnici HSP-a,a kako je za održavanje sjednice bio potreban konsenzus druga sjednica najavljena je za petak 17.lipnja u 13 sati. S obzirom na većinu vijećničkih mandata iz vladajućeg HDZ-a pretpostavlja se da će dužnost gradonačelnika i iduće četiri godine obnašati Jozo Sarač.

Dodajmo kako će se na sjednici razmatrati jedna vrlo zanimljiva točka, a riječ je o Prijedlogu Odluke o donošenju detaljnog plana uređenja proizvodno-poslovne zone čaporice.

16.06.05