Sinjski liberali dobili novo vodstvo

Sinjski liberali dobili su novo vodstvo. Na redovitoj 12. izbornoj skupštini sinjskog ogranka HSLS-a 40-tak članova za predsjednicu stranke izabralo je dr. Anitu Šimac Rako. Novi potpredsjednici su dipl. ekonomist Zvonimir Režić, inače prvotimac Alkara, i doktor veterine Mladen Vidić. Dužnost tajnika obnašat će Dragan Podrug, a rizničara Zoran Klepo. Izabrani su i članovi izvršnog i nadzornog odbora.                 
Vršitelj dužnosti predsjednika županijskog vijeća HSLS-a Jozo Hržić poželio je uspješan rad sinjskom ogranku stranke. U svom govoru je podsjetio na događanja unutar HSLS-a na državnoj razini s posebnim osvrtom i ogorčenjem na dosadašnje visoke stranačke dužnosnike koji su, kako je rekao, radi fotelje napustili HSLS.
Pozdrave sinjskim liberalima uputili su splitska čelnica liberala prof. Ljiljana Vidulić i prvi predsjednik sinjskog  HSLS Ivan Vrca. Članovi Skupštine posebno su pozdravili Nikolu Tomaševića koji je posljednjih godina bio na izbornim listama na kojima su bili i kandidati HSLS-a. Tomašević je kazao kako ga s ovom strankom ne veže stranačka iskaznica nego ljudskost, te da je ponosan na dosadašnju suradnju. Nekoliko puta za govornicom Tomašević je kazao kako ga za razliku od drugih zajedničkih koalicijskih partnera, HSLS nikada nije izdao. Tomašević je na kraju naglasio kako i dalje vjeruje u dobar politički rad HSLS-a i dobre rezultate pa čak i u još bolju međusobnu suradnju.

Nakon šest godina s mjesta predsjednika otišao je Snježan Šentija. U svom izvješću posebno se osvrnuo na djelovanje HSLS-a kroz koaliciju Preporod te jednogodišnju suradnju s HDZ-eom. Podsjetio je i na dobra i na manje dobra razdoblja rada stranke. Zahvaljujući se svima koji su mu do sada iskazivali povjerenje Šentija je pozvao sve članove sinjskog HSLS-a da se dodatno angažiraju za dobrobit grada i građana kao i za bolju budućnost stranke.
Prije završnog govora nove predsjednice, kratko su se nazočnima obratili novoizabrani potpredsjednici i tajnik te novi predsjednik mladeži HSLS-a.
Posebno žustar, dosta i samokritičan govor održao je novoizabrani tajnik Dragan Podrug koji je naglasio kako sinjska vlast za ovu godinu rada i djelovanja nikako ne može dobiti prolaznu ocjenu. Kazao je kako je dovoljno spomenuti gaf s izbacivanjem Gospe iz Statuta Grada te posljednji slučaj zbog kojega je Sinj na naslovnica medija, a to je pitanje treba li velikom Sinjaninu i domoljubu dr. Tihomilu Rađi bista u rodnom gradu. Radili smo puno, bili smo faktor stabilnosti u koaliciji Preporod, a izdali su nas drugi, kazao je Podrug te je dodao kako se očito nisu znali, kao aktualna vlast, svakodnevno samoreklamirati.

Nova predsjednica dr.Šimac Rako istaknula je da je ponosna na ovaj dan jer je na čelu stranke visokog morala te poštenih, obrazovanih ljudi. Naglasila je kako traži pun angažman svih za sve što je dobro i razvojno bez primisli na skrivene igre i podmećanja. Dr.Šimac-Rako posebno se zahvalila svom predhodniku Snježanu Šentiji na svemu što je radio za HSLS. Kazala je kako nije bilo lako biti na njegovu mjestu i trpiti udarce sa svih strana i to nepravedno. Dodala je kako je HSLS jak te da svoje osobne interese njegovi članovi neće stavljati ispred sveopćeg dobra.

17.07.10