Počela gradnja prvog poslovnog objekta u GZK



Nakon dvadesetak godina planiranja, rasprava i čekanja jučer, 9. srpnja, konačno na Kukuzovcu počela gradnja prvog poslovnog objekta u GZK. Polaganjem kamena temeljca svoj objekat počela je graditi zagrebačka tvrtka “ALCA Zagreb”. Uz nazočnost brojnih gostiju, poduzetnika, gradskih vijećnika i predstavnika ostalih jedinica lokalne samuprave, vrpcu je svečano prerezao i položio temeljni kamen gradonačelnik Ivica Glavan.

Ovo je dan koji su sanjale generacije Sinjana i Cetinjana, ovaj kamen kojeg polažemo temelj je naše budućnosti i razvoja cijelog kraja kazao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Glavan. Mi smo sretni što ovakva jedna tvrtka otvara svoj novi pogon ovdje na Kukuzovcu, vjerujemo i duboko se nadamo da će se iz dana u dan smanjiti naša nezaposlenost, rekao je Glavan te na kraju se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta snova.

Ovoj svečanosti nazočilo je i izaslanstvo županije u kojem su bili dožupani Visko Haladić i Luka Brčić i pročelnik Ivan Udovičić.

Nakon položenog kamena temeljca, isti je blagoslovio gvardijan fra Bože Vuleta, naglasivši da je ovo trenutak za nadu i molitvu i zahvalu Bogu.

10.07.10