Stanje na cestama

Na autocesti A 1, između čvorova Ogulin i Bosiljevo, vozi se usporeno u smjeru Zagreba kod odmorišta Dobra, zbog čišćenje kolnika nakon prometne nesreće, a zbog prometne nesreće na 33. i na 36. km, na dionici Jastrebarsko-Karlovac, promet ide otežano u smjeru Karlovca.

Zbog gustog prometa na dionici autoceste A 1, između Zagreba i Jastrebarskog, vozi se u koloni.
Kolona vozila duga je oko 6 km, a kreće se usporeno već na Zagrebačkoj obilaznici (A 3) od čvora Jankomir prema naplatnim postajama Lučko. Vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, te ih molimo za strpljenje.

Na svim cestovnim pravcima prema moru promet je pojačan, na nekim dionicama i vrlo gust. Posebice na autocesti A 1, od Zagreba prema Karlovcu, te dalje prema Dalmaciji, Istri i primorju, duž cijele A 2 Zagreb-Macelj u oba smjera, kao i na staroj karlovačkoj cesti, duž Jadranske obale, Ličke magistrale, te na prilaznim cestama turističkih središta. Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, promet teče usporeno od čvora Oštrovica prema otoku Krku. Pojačan je promet i u smjeru Zagreba na dionici Bosiljevo-Zagreb. 

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona je danas do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj. Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrana.
IZVOR: HAK

10.07.10