Sport

Maratonac  Zoran Žilić član AK Zagreb ULIX je postao pobjednik prve međunarodne atletske utrke “ Zadvarje 2010”, koja se  u subotu održala u sklopu proslave dana općine Zadvarje. Žilić je stazu dugu 12,4 kilometra pretrčao za 43 minute i 55 sekundi. Drugi je na cilj stigao legendarni Drago Paripović član AK Žumberak i  inače vodeći u ukupnom  poretku New Balance cestovnog kupa 2010, a treći  češki reprezentativac Milan Janeta . Kod žena je slavila Marija Vrajić iz AK Veteran sa vremenom 52:28. Druga je bila Nikolina Šustić iz AK Solin, a treća Marjana Brečić iz AK Imotski. Iako je na utrci nastupilo 24 trkača, pokazalo se da je utrka bila izuzetno jaka, a imala je I međunarodni karakter  je na trčalo pet stranih trkača.Nagrade najboljima je uručio Branko Krnić , načelnik općine Zadvarje.Odličan organizator ove atletske pripedbe je bio AK Solin.
Piše: Petar Norac Kevo Sportske Novosti

U organizaciji sportske udruge „ Cista Velika“, a pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije u mjestu Cista Velika će se održati 16. malonogometni memorijal „ Mate Vučak – Čigra“. Turnir se igra po sistemu 5+1 igrač, a uplata po ekipi iznosi 500 kuna. Nagradni fond za prve tri ekipe iznosi 35 000 kuna, dok su tu i prigodne nagrade za najbolje pojedince na turniru. Izvlačenje parova će biti 30. lipnja u 20 sati u prostorijama osnovne škole u Cisti Velikoj, dok će turnir započeti 3.s rpnja ( subota ). Ekipe se mogu prijaviti u CB Trono u Cisti Velikoj i na kontakt brojeve 095 566 0006, 091 665 04 25.Završnica turnira će biti 25.srpnja, kada će biti održan i koncert Jasmina Stavrosa i klape Iskon.
Piše: Petar Norac Kevo, Slobodna Dalmacija

U organizaciji nogometnog kluba „ Čaporice“ iz Trilja, a pod pokroviteljstvom grada Trilja, županije Splitsko-dalmatinske i Hvidra-e Trilj narednog će se vikenda na ŠRC „ Zdenko Pavela – Cato „ održati 3.memorijalni nogometni turnir za dječake „ Triljski branitelji“, koji se igra u čast svih poginulih branitelja Domovinskog rata sa područja grada Trilja. Dječaci NK Glavice i Omladinca  brane naslove pobjednika turnira „Triljski branitelji“. Turnir se igra u dvije dobne kategorije ( dječaci rođeni 1999/2000 i 2001/2002 ), gdje će nastupiti 23 ekipe iz 15 dalmatinskih klubova, što će okupiti 345 mlada igrača.Početak turnira je u peta, dok je finale u nedjelju u 18 i 19 sati. Medijski pokrovitelj turnira su kao i prošle godine Sportske novosti, za čijim pokalom  vlada veliko uzbuđenje.
Piše: Petar Norac Kevo, Sportske Novost

22.06.10