Ponedjeljak, 14.12.2015.

Premijerno izvedena predstava ‘Potraga za Djedom božićnjakom’Sinoć je u Sinjskom pučkom kazalištu, popularnoj ‘Škatuli’, izvedena premijera dječje predstave ‘Potraga za Djedom Božićnjakom’.
Predstavu su pred punim gledalištem izveli najmlađi članovi dječjeg dramskog studija, a na opće oduševljenje svih prisutnih. U predstavi autorice Đurđe Lili Horvat nastupa dvadeset i jedan mali glumac, režiju i scenografiju potpisuje Željko Viculin, kostime i šminku Tatjana Katić i Marija Mandac, a muziku Nikša Katić.
Na kraju predstave sve glumce, a i prisutnu djecu uz nadahnutu priču darivala je prigodnim poklonima sveta Luca, naša draga Miranda Katić. Slijedilo je zajedničko druženje, a posebnu zahvalnost dugujemo roditeljima koji nisu štedjeli ni vremena ni truda, a ni mašte u izradi domaćih kolaća. Hvala im!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju prikupljeno 58 doza krviU prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj danas je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 58 doza.
Akciji se odazvalo ukupno 61 dragovoljni davatelj, ali zbog zdravstvenih razloga njih troje nije moglo dati krv. Akciju su organizirali Gradsko društvo Crvenoga križa Sinj, Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj i Klub navijača Hajduka ‘Torcida Cetinski kraj’.
‘Kao navijači Hajduka organizirano smo se uključili u ovu akciju prije pet godina. Uz veliku podršku i navijanje koje dajemo našem klubu, navijači Hajduka su poznati i po mnogim humanitarnim djelovanjima. Pomažemo potrebitima, a veliki broj nas su i dragovoljni darivatelji krvi’, kazao nam je predsjednik kluba DDK Sinj i veliki navijač Hajduka Jozo Vuković, koji je do sada 95 puta darovao dragocjenu tekućinu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

HEP pomaže u poribljavanju CetineČlanovi ŠRD Cetina Sinj krenuli su u poribljavanje rijeke Cetine i akumulacijskih jezera Đale i Prančević.
Nakon što je nedavnim radovima na brani Prančević pražnjeno jezero Đale i nizvodna akumulacija, došlo je do zamućenja vode i štete na ribljem fondu koji je tu obitavao. Djelatnici HEP-a su pomogli kupivšii 600 kg potočne pastrve u Kninskom ribogojilištu ‘Viribus’ i iskazali spremnost i brigu u pomoći sinjskom športsko ribolovnom društvu ‘Cetina’ koji gospodari ovim vodama.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR