Utorak, 14.12.2010.

Božićnice za umirovljenike s prebivalištem u Gradu Trilju

Na temelju članka 47. Statuta Grada Trilja (Službeni glasnik Grada Trilja:03/09), i članka 11. Pravilnika o socijalnoj skrbi dana 10. prosinca 2010. godine odobrio je isplatu Božićnice za umirovljenike s prebivalištem u Gradu Triljuu iznosu 200,00 kuna,u obliku bona u naravi, koji imaju ukupno ostvarenu mirovinu do 1.600,00 kuna.
Pravo na dodjelu bona nemaju umirovljenici koji uz ostvarenu mirovinu u Republici Hrvatskoj primaju i inozemnu mirovinu, a koje su zajedno veće od navedenog iznosa, što dokazuju predočenjem potvrda o zadnjim isplatama mirovina.
Dodjela bona u naravi će se izvršiti predočenjem osobne iskaznice i preslika obrasca od zadnjih mirovina, u vremenu od 15. – 23. prosinca 2010. godine u prostorijama gradske uprave.
IZVOR: GRAD TRILJ

Otvoreno pismo UHBDDR-a

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata – ogranak Sinj danas je uputila otvoreno pismo gradonačelniku Sinja Ivici Glavanu i hrvatskoj javnosti.
Branitelji su reagirali na zaključak gradonačelnika Sinja da se u njihove prostorije u naselju Luka useli i Hrvatska stranka prava.
IZVOR: WWW.FERATA.HR ...

Studentske stipendije

Grad Sinj će ove akademske godine stipendirati 132 studenta, među kojima je 61 redovni student koji je zadržao pravo iz prošle godine i 71 novi student.
Gradonačelnik Ivica Glavan donio je odluku o dodjeli stipendija studentima za tekuću akademsku godinu u mjesečnom iznosu od po 600,00 kuna. Stipendije će se isplaćivati iz Proračuna Grada Sinja od siječnja 2011. godine do kraja listopada 2011. godine.
Svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju bit će u srijedu 29. prosinca u Gradskoj vijećnici u 10 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odluke o stipendijama možete preuzeti ovdje.

Korita su centar planinskog trčanja u državiOTOK – Izvršni odbor Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje ( HUCIPT ) je donio odluku da će se proglašenje i uručenje nagrada za pobjednike New Balance cestovnog kupa 2010. godine, održati na prvoj utrci u narednoj sezoni. Tako će se svečanost proglašenja održati 20. ožujka 2011. godine u Velikoj Gorici na poznatoj Turopoljskoj utrci. Proglašenje pobjednika i uručenje nagrada pokrovitelja i sponzora za pobjednike New Balance planinskog kupa 2010. godine će se održati u Otoku ( Korita ), nakon najbolje planinske utrke u državi “Kamešnica”, koja će se održati 30. travnja 2011. godine. Utrka u Otoku će ujedno biti i izborna utrka za Europsko prvenstvo u planinskom trčanju. Glavni pokrovitelj kupa je američka tvrtka New Balance, a medijski pokrovitelj "Sportske novosti"
Piše: Petar Norac Kevo SN

Obavijest

U prostorijama Caritasa župe Gospe Sinjske (ulaz s Glavičke ulice) započeo je Božićni humanitarni sajam. 
Svatko može nešto učiniti, odreći se nečega i donijeti na sajam u korist siromaha!  O mjeri odricanja ovisi i mjera ljubavi! Posjetite humanitarni sajam u Sinju, gdje po vrlo povoljnim cijenama možete nešto kupiti ostaviti svoj doprinos za potrebne.
Božićni humanitarni sajam započeo je u subotu 11. prosinca u prostorijama Caritasa. U sljedeću nedjelju, 19. prosinca završetak je Božićnog humanitarnog sajma. Vrijeme sajma: od 9 do 14; od 16 do 19 sati.


"OBITELJ ZA OBITELJ"  ...

Radovi na D-1

Županijske ceste jutros su postavile vertikalnu signalizaciju, odnosno semafore, na Državnu cestu D-1 dionica 16 - kod Vukovića. Djelatnici Županijskih cesta vršiti će radove na preusmjeravanju vode iz Vukovića ulice u već postojeći kanal oborinskih voda sa druge strane ceste. Preusmjeravanjem će se spriječiti izlijevanje vode na cestu koje otežava promet, posebno u ovim zimskim mjesecima. Radovi će se izvoditi danas i sutra.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski golubari nižu uspjehe


U nedjelju 12. prosinca održana je redovna skupština Športskog kluba uzgajivača golubova listonoša 'Sinj 1996'.
Nakon radnog dijela Skupštine najuspješnijim natjecateljima uručena su priznanja za postignute rezultate u netom završenoj sezoni 2010. Sama Skupština prošla je u svečarskom duhu uz nazočnost gostiju iz kluba 'Trilj 2000', a nakon jedne od najuspješnijih sezona od osnutka kluba svi članovi imaju na što biti ponosni.
Naš član Dalibor Vuković sudionik je reprezentacije RH u kategoriji G na predstojećoj Olimpijadi golubova listonoša u Poznanu u Poljskoj, gdje će biti izloženo po 30 najboljih golubova svake države svijeta članice FCI-ja. Uz tog goluba naš klub ima još dva potencijalna kandidata za reprezentaciju i to u vlasništvu golubara Ante Filipovića i Dalibora Vukovića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR ...

Obavijest o podjeli božićnica umirovljenicima

Dana 15. i 16.  prosinca (srijeda i četvrtak) 2010. godine u prostorijama Crvenog križa počet će podjela božićnica umirovljenicima sa područja Grada Sinja, čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze iznos od 1.600,00 kuna mjesečno.
Podjela će se vršiti:
15. prosinca od 10,00 do 18,00 sati.
16. prosinca od 07:00 do 19: 00 sati.
Božićnica iznosi 170,00 kuna po umirovljeniku. Sredstva za dodjelu božićnica osigurao je Grad Sinj. 
NAPOMENA: Obvezno ponijeti zadnji odrezak od mirovine, korisnici stranih mirovina i potvrdu o zadnjoj isplaćenoj mirovini te osobnu iskaznicu!

Stanje na cestama

Zimska oprema obavezna je na dionici Jadranske magistrale (D 8) između Senja i Karlobaga.
Zbog niskih temperatura u cijeloj je zemlji moguća poledica, posebice na mostovima i vijaduktima.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK