Ponedjeljak, 14.12.2009.

Nema problema u odvijanju prometa u Cetinskom kraju

U visinskim predjelima Cetinskog kraja pada snijeg te ga ima u Bisku, Kamenskom, Tijarici, Voštanima i drugim predjelima. Djelatnici sinjske Nadcestarije su na terenu te posipaju ceste pa problema u odvijanju prometa nema.

Obavijest

Počela je podjela božićnica sinjskim umirovljenicama, koji će od Grada dobiti po 170 kuna. Pravo na božićnicu imaju umirovljenici kojima mirovina ne prelaze 1600 kuna. Podjela je u prostorijama Crvenog križa, danas i sutra od 7,00 do 19,00 sati. Sobom je potrebno ponijeti zadnji odrezak od mirovine i osobnu iskaznicu.

                                                            
Umirovljenicima čija primanja ne prelaze 1600 kuna Grad Trilj dijeli božićne bonove vrijednosti 200,00 kuna. Podjela je u zgradi Gradske uprave, uz predočenje osobne iskaznice i posljednjeg odreska mirovine. Bonovi se mogu iskoristiti do kraja godine.

Betlehemsko svjetlo stiglo u Sinj

Betlehemsko svjetlo stiglo je sinoć oko 22 sata u Sinj. Iz Zagrebačke katedrale donijeli su ga izviđači porječani odreda “Malin”. U nedjelju u 8,45 svjetlo će biti premješteno u crkvu Gospe Sinjske, a do tada će biti izloženo u jaslicama OŠ Marka Marulića.

Održana osnivačka skuština Društva za očuvanje i promicanje kulturne baštine "Košuta“

U Košutama je sinoć održana osnivačka skuština Društva za očuvanje i promicanje kulturne baštine „Košuta“. Skupštini je nazočilo 100–tinjak mještana. Predsjednica je Milenka Žuro, dopredsjednik Vladimir Dukić, a tajnica Mirjana Dodig. U okviru društva djeluje ženska klapa „Košute“, čiji će prvi javni nastup biti 21. prosinca u Trilju, te dramska i likovna sekcija kao i radionice za djecu i roditelje.

Otvoren stalni postav Galerije Sikirica

U Alkarskim dvorima od danas, 14. prosinca, otvoren je stalni postav Galerije Sikirica. Galerija će biti otvorena od 10,00 do 12,00 sati.

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kina danas i sutra, od 19,30 sati je film “2012”.

Sport

Na Međunarodnom turniru "Croatia open-final fight 2009.", koji je održan u subotu u Pakracu, među natjecateljima iz 80 klubova iz 11 država nastupilo je 11 članova Kickboxing kluba "Knez"- Sinj. Najbolji rezultat među njima ostvario je Antonio Kulaš u juniorskoj kategoriji do 79 kg osvojivši srebrnu medalju. Antonio je u finalu na bodove izgubio od Mađara Laszla Varge, svjetskog prvaka u ovoj disciplini.

Stanje na cestama

Od 13,15 sati, dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila.

Na dionici autoceste A 1 između čvorova Bosiljevo 1 i Karlovac (48. km), u smjeru Zagreba, vozi se otežano jednim trakom, zbog prometne nesreće.

Za sav promet zatvorena je dionica Jadranske magistrale (D 8) Karlobag-Sveta Marija Magdalena, zbog olujnog vjetra i snijega.

Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici, te mjestimice u Istri, Dalmaciji, središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, dok bura puše u priobalju. Vozače upozoravamo da na put kroz Liku i Gorski kotar ne kreću bez zimske opreme, te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim i županijskim cestama:

Lika:
D 1 Lička magistrala (D. Selište-Plitvice-Korenica-Klapavice-Knin),
D 23 Žuta Lokva-Senj,
D 25 Korenica-Gospić, a dionicom Gospić-Karlobag smiju voziti samo osobna vozila,
D 27 Gračac-Zaton Obrovački,
D 42 Saborsko-Selište, ...