Petak, 14.12.2007.

JAVNI PROSVJED čLANOVA HUS-a

U organizaciji Sindikata radnika Dalmacije - Hrvatske udruge sindikata Split i podružnice Sindikata radnika Dalmatinka nova d.d danas je ispred Trgovačkog suda u Splitu 26 radnika Dalmatinke članova HUS-a održalo javni prosvjed. Razlozi održavanja prosvjeda su, kaže povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić, odugovlačenje donošenja Rješenja na Trgovačkom sudu u Splitu o odbijanju prijedloga za otvaranje stečajnog postupka te očuvanje radnih mjesta i nastavak proizvodnje prediva i konca. Marić kaže kako je danas razgovarao i sa stečajnim sudcem Ivanom Basićem o što skorijem rješenju o odbijanju prijedloga za otvaranje stečaj.
Povjerenik HUS-a Jozo Marić kazao je i kako je sa skupa uputio i javno pismo predsjedniku RH Stipi Mesiću, premijeru Ivi Sanaderu, glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, predsjedniku Trgovačkog suda u Splitu Ivi Bakaliću i predsjedniku HUS-a Ozrenu Matijaševiću.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca organizirali su akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija se održava u Hrvacama, u restoranu Vreba do 13 sati. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da pristupe ovoj humanoj akciji i daruju krv za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

IZLOžBA SLIKA

U Palači Tripalo u ponedjeljak će se otvoriti humanitarna prodajna izložba slika koju je organizirala Udruga invalida Grada Sinja. Oko 50 - tak slika koje će se donirali su umjetnici s područja Cetinskog kraja i šire. Cijelokupni prihod od prodaje namijenjen je osobama s invaliditetom. Otvaranje izložbe je u 18,00 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras od 20 sati prikazuje se američki film «Lov u Bosni». U glavnoj ulozi igraju Richard Gere i Terrence Howard.
Televizijski reporter i kamerman u potrazi su za najtraženijim bosanskim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem. Hoće li biti uspješniji od Interpola, Haškog suda i lokalnih vlasti?
'Lov u Bosni' je film koji govori o hrvatskoj, bosanskoj i srpskoj stvarnosti i svakodnevnici. Ratni zločinci, vojne akcije i stradanja civila samo su neke od tema koje ovaj film oživljava.

SPORT

KK Alkar u svojoj će dvorani igrati susret prvog kola košarkaškog kupa «Krešimir ćosić» u kojem će se sastati s ekipom Borik Puntamika iz Zadra. Početak utakmice je u 19,00 sati.