Četvrtak, 14.11.2013.

Predavanje Vice Batarela

U organizaciji udruge Cjelovit život, Dječjeg vrtića Blagovijest i Župe Gospe Sinjske u dvorani Gospe Sinjske sutra će se održati tribina pod naslovom ‘Zašto izaći na referendum o braku i kako živjeti dobar brak’.
Predavač je dr. sci. Vice John Batarelo, predsjednik udruge Vigilare, predstojnik Ureda za pastoral obitelji zagrebačke nadbiskupije. U sklopu inicijative ‘U ime obitelji’, pozivamo vas na ovo predavanje i konstruktivnu raspravu. Predavanje će početi u 18 sati i 30 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U prodaji ulaznice za Večer Sinjana

U organizaciji Kluba Sinjana Zagreb u subotu, 30. studenog u hotelu Westin održat će se Večer Sinjana.
Tradicionalna Večer Sinjana održat će se uz bogat kulturno-zabavni program u kojem će nastupiti mladi sinjski band Nosači zvuka i Klapa Sinj. Kao i ranijih godina, u okviru programa upriličit će se bogata tombola.
Cijena ulaznice u slobodnoj prodaji iznosi 350 kuna. Za članove Kluba Sinjana cijena ulaznice je 250 kuna, dok je studente i umirovljenike 100 kuna. Zainteresirani se za kupnju ulaznice mogu javiti Stanki Vitić na broj 091/751-8654 ili putem e-maila na adresu klub.sinjana1991@gmail.com.
Broj gostiju je ograničen na 450, a s obzirom na veliki interes, iz Kluba Sinjana preporučuju da zainteresirani svoja mjesta rezerviraju što ranije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Promocija filma ‘Vukovar – simbol hrvatskog otpora’



‘Vukovar – simbol hrvatskog otpora’ naziv je najnovijeg dokumentarnog filma čiji je urednik istaknuti ratni snimatelj Petar Malbaša. Film će premijerno biti prikazan večeras u Splitu, a potom u Sinju i Kninu.
Film ‘Vukovar – simbol hrvatskog otpora’ sastavljen je od 14 dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu iz kojih je urednik Petar Malbaša izdvojio njemu osobno najzanimljive kadrove, te im dodao i dio srpske arhive pronađene u Kninu u akciji Oluja, a koja je u njegovom posjedu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljena monografija ‘Kuzma Kovačić’



U organizaciji sinjskog ogranka Matice Hrvatske sinoć je u Alkarskim dvorima predstavljena monografija ‘Kuzma Kovačić’, autora Milana Bešlića. Monografiju su osim autora predstavili fra Mirko Marić i sam Kuzma Kovačić. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR