Srijeda, 14.11.2012.

Tehnički pregledi traktora u Vrlici

Nastavlja se akcija tehničkih pregleda traktora na području Cetinskog kraja. Sutra i u petak, 15. i 16. srudenoga, od 9 do 17 sati pregledi će se održati u Vrlici, na prostoru ispred autobusnog kolodvora.U slučaju većeg broja zainteresiranih vlasnika traktora, akcija će se u Vrlici održati još jednom ili dva puta tijekom mjeseca studenoga.
Akciju organizira PU Splitsko-dalmatinska u suradnji s PP Sinj, u cilju povećanja svih sudionika u prometu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zajedno i dostojanstveno za istinu

U Den Hagu u petak, 16. studenoga bit će čitana drugostupanjska presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Tim povodom braniteljske udruge iz Domovinskog rata pozivaju hrvatske građane da se dan ranije u večernjim satima okupe na svetim misama u svim hrvatskim gradovima.Gostujući danas u programu Hit radija koordinator ovih aktivnosti za područje Sinja i Cetinskog kraja, dopredsjednik županijske udruge hrvatskih veterana dragovoljaca Domovinskog rata Miro Bulj najavio je događanja u Sinju. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest za radnike Alkoma Sinj

Stečajni upravitelj Alkoma Sinj d.o.o. Marko Bitanga sutra, 15. studenoga, dati će na uvid i potpis tražbine svim bivšim radnicima stečajnog dužnika. Kako bi potpisali svoja potraživanja radnici trebaju doći u prostorije Alkoma Sinj u Brnazama, sutra od 11 do 13 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

SVIJEĆE ZA ŽRTVE VUKOVARAPovodom Dana sjećanja na stradavanje Vukovaraca i razaranja njihovog grada-heroja, udruga POKRENIMO TIJARICU organizira obilježavanje 21. obljetnice tih tužnih događanja.
Na ovo obilježavanje, koje će se održati u subotu, 17. studenoga 2012. godine iza 16,00 sati, udruga poziva sve mještane kao i sve one koji se ovih tužnih dana mjeseca studenoga, nađu u Tijarici. Uz cvijeće i molitve, svijeće će se paliti kod Križa tijaričkim braniteljima koji je postavljen pored crkve Svetog Duha u središtu mjesta zvanom Tarabnik.
Križ je podignut za sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu po svim hrvatskim stratištima pa tako i u Vukovaru u kojem je život izgubilo i nekoliko Tijaričana. Među njima je i Zlatan (Ljubo) Voloder, hrvatski branitelj koji je mučki ubijen kao ranjenik vukovarske bolnice u trideset i prvoj godini života. Tijelo mu je pronađeno na Ovčari, a njegova se slika nalazi u Spomen domu Ovčara zajedno s ostalim žrtvama tog strašnog zločina.
Dan prije, u petak, 16. 11. 2012. učenici OŠ Stjepana Radića, također će, kao i svake godine do sada, paljenjem svijeća, nastavom te prigodnim programom posvećenom Vukovaru, dati svoj doprinos obilježavanju ove tužne obljetnice.
Posebno se pozivaju mladi da dođu u što većem broju kako bi se, makar na simboličan način, odala počast i zahvalilo onima koji su, davši svoje živote, dali najviše što su mogli za slobodu Domovine!
Udruga vjeruje da će se njenom pozivu odazvati mnogi i da će ovom gestom, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća, dati od sebe malo, ali učiniti puno za Domovinu!!!
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sinj: Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

Dana 12. studenoga 2012. godine v.d. pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom objavila je javni poziv za prijam jednog polaznika m/ž stupnja obrazovanja magistra struke, stručnog specijalista ili visoke stručne spreme poljoprivredne (agronomske) struke - Bilinogojstvo (na poljoprivredne poslove). Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ