Subota, 14.11.2009.

U humanitarnoj emisiji Hit radija od donacija poduzetnika i građana za liječenje Marija Efendića prikupljeno 59.300,00 kuna

U humanitarnoj emisiji Hit radija  od donacija poduzetnika i građana za liječenje Marija Efendića prikupljeno  59.300,00 kuna, a od aukcije darovanih slika i umjetnina naših sugrađana  prikupljeno je 18.600,00 kuna.
Podsjetimo, humanitarnu akciju prikupljana pomoći  za Marija Efendića organizirala je  župa Gospe Sinjske, a za operaciju koja bi Mariju znatno poboljšala zdravstveno stanje potrebno je sakupiti oko 250.000 kuna.  Humanitarni prilozi prikupljati će se i sutra, 15. studenog, u svim župama Gospe Sinske i cetinskog dekanata.
Udruga tjelesnih invalida Sinj jutros je na Trgu Kralja Tomislava organizirala humanitarnu akciju za svog člana Marija Efendića. Prodajom suvenira i donacijom građana prikupljeno je 16,400 kuna.

"Dan šećerne bolesti"

Danas, 14. studenog, se obilježava "Dan šećerne bolesti". Prigodnom akcijom u Sinju ga obilježava   Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara Ogranak Sinj i Hrvatski savez dijabetičkih društava i to mjerenjem šećera u krvi i zamjenom starih i dotrajalih aparata za samo-kontrolu šećera u krvi

U Otoku prikupljene 34 doze krvi

Zbog nedostatka krvi svih krvnih grupa  Motoklub "Noćna Mora" iz Otoka  organizirao je u suradnji s Crvenim križem iz Sinja  izvarednu akciju  darivanja krvi koja  se održala u Otoku. Prikupljene su 34 doze krvi.

Hodočašće Kijevo-Knin-Škabrnja

U znak sjećanja na nevine žrtve Škabrnje danas, 14. studenog, je iz  Kijeva krenulo hodočašće Kijevo-Knin-Škabrnja. Hodočašće će se odvijati u pet etapa a cilj je doći do Škabrnjinje 18.studenoga. Organizator hodočašća je hrvatski branitelj i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra.

Održana redovita godišnja skupština podružnice Sinj Hrvatskog katoličkog liječničkog društva

Danas, 14. studenog, u Samostanu Gospe Sinjske održana je redovita godišnja skupština Hrvatskog katoličkog liječničkog društva podružnice Sinj . Na skupštini je bilo govora o jednogodišnjem radu koji je ocijenjen vrlo uspješno. Na skupštini je sudjelovalo 50 članova koji su donijeli jednoglasnu odluku kako će cijeli iznos godišnje članarine preusmjeriti za potrebe liječenja Marija Efendića.

Kino danas

Danas s početkom u 17,30 sati u sinjskom kinu prikazuje se američki film „Crvena stijena“, a u 19,45 sati “Slomljeni zagrljaji”.

Sport

Danas, 14. studenog, u utakmici 3. HNL  u 14 kolu u Klisu od 14 sati sastaju se  Uskok i Hrvace, dok u Pločama igraju Jadran i Dugopolje.

U rukometnim susretima u susretu prve Dukat lige od 19 sati u Prelogu se sastaju Prelog i Pršut Voštane iz Trilja, a u susretu 2. Hrvatske rukometne lige poslijepodne od 16 sati na Hvaru igraju Jelsa i Kamičak, dok  su rukometašice Sinja u ovome kolu slobodne.

Danas, 14. studenog, se u Sinju odigrava završnica prvenstva Hrvatske u ragbiju za kadete U-15. U prvenstvu nastupaju ekipe ragbi klubova ZAGREB, KNENINGRAD-VARAŽDIN, NADA-SPLIT i domaćin ekipa ragbi kluba SINJ. Utakmice su počele u 12,00 sati sati na ragbi igralištu Sportskog centra Trnovača.

U 6. kolu druge odbojkaške lige u 17 sati u Makarskoj sastaju se Makarska i Sinj.

Klub navijača Sinjski Maligani poziva sve zainteresirane koji žele organizirano ići na utakmicu Segesta –Junak koja se igra sutra, 15. studenog, u Sisku da je polazak s Alkarskog trkališta u 06,30 sati, a prostorije kluba navijača bit će otvorene već od 05,00 sati.

2. godina osnivanja ŠD "Bisko"

Danas, 14. studenoga, obilježit će se prigodnim programom 2 godine postojanja ŠD "Bisko". Športsko društvo " BISKO" osnovano je 14.11.2007. godine, a u ovom kratkom razdoblju u kojem  djeluje ostvarili su velike pomake u organizaciji kluba i broju članova kojih trenutno imaju 62 aktivna. Uspostavljena je nogometna, teniska i atletska sekcija. U protekloj godini  uspjeli su završiti u malonogometnoj ligi na 3. mjestu, te su krenuli i u novu sezonu u ligi. Organizirali su akcije uređenja izletišta na Cetini predio Pisak, gdje su očistili veći dio prostora  kojega planiraju u tekućoj godini urediti sa dodatnim sadržajima. Organizirali su malonogometni turnir "Sv. MATEJ" 2009. na kojem je sudjelovalo 34 ekipe iz cijele Županije. Turnir je završen u najboljem redu i uz pohvale ekipa koje su sudjelovale na turniru.

Aktivnosti društva planirane za 2010. godinu:
-Nastavak sezone u Drugoj malonogometnoj ligi u Trilju,
-Nastavak teniskih treninga za Osnovnoškolce te slanje istih na turnire,
-Održavanje sportskih terena,
-Organiziranje turnira i prigodnog programa za 250. obljetnicu župe Sv. Mateja u
Bisku,
-Uređenje malonogometnog terena,
-Uređenje sportske dvorane.