Petak, 14.11.2008.

ANTE DELIć IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA MJESNOG OBORA SINJ

Za predsjednika Mjesnog odbora Sinj na sinoćnjoj sjednici izabran je Ante Delić iz HDZ-a. Na toj će dužnosti zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Stipu Breku, koji je nakon raspada koalicije Preporod podnio ostavku. Novi predsjednik kazao je kako će pred uredom Mjesnog odbora, u zgradi u kojoj je djelovao Zavod za zapošljavanje, biti postavljen sandučić u koji će Sinjani moći ostaviti zahtjeve ili primjedbe upućene Odboru. "Posla ima puno, osobito na komunalnom opremanju Grada" kazao je Delić. Za dopredsjednika Mjesnog odbora Sinj izabran je Zoran Klepo iz HSLS-a. Za predsjednika i dopredsjednika glasovali su predstavnici svih stranaka zastupljenih u Mjesnom odboru Sinj, osim člana Hrvatske čiste stranke prava, koji je kazao kako će biti konstruktivna oporba u Odboru, u interesu Sinja.

MINISTRI U VLADI ZAPADNO-HERCEGOVAčKE žUPANIJE U POSJETU SINJU

Danas su Grad Sinj i općinu Hrvace te braniteljske zadruge s područja Cetinskog kraja posjetili ministri u Vladi Zapadno-hercegovačke županije Božo Zovko i Viktor Klesić, te čelnici Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata iz Herceg-Bosne Branko Matošin i Tomislav Zovko. Njih su primili gradonačelnik Sinja Ivan nasić i načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak. S radom braniteljskih zadruga "Patriot", "Vučipolje" i "Sinjska krajina" upoznali su ih njihovi upravitelji Mario Vujević-Vegi, Ivan Liović i Stipe Efendić

BLAGDAN SV. NIKOLE TAVELIćA

Danas je blagdan Svetoga Nikole Tavelića, prvog proglašenog hrvatskog sveca, koji je zaštitnik Brnaza. Vanjska crkvena proslava održat će se u nedjelju, svečanim misnim slavljem koje će početi u 10,00 sati. U mjesnoj crkvi održava se drugi dan trodnevnice. Ispovijed će biti sutra, 15. studenoga, u 15.30 sati.

HODOčAšćE U šKABRNJI

Povodom sjećanja na nevine žrtve škabrnje, sutra, 15. studenoga, će iz Kijeva u 9,00 sati na hodočasnički put Kijevo-Knin-škabrnja krenuti hrvatski branitelji predvođeni pjesnikom Antom Nadomirom Tadić šutrom. Prije polaska u 7 sati i 45 minuta bit će molitva kod središnjeg križa na kijevskom groblju za poginule Hrvatske branitelje i sveta misa u kapelici Sv. Kate. Hodočašće će trajati 4 dana, a završit će u škabrnji u utorak 18. studenog. Branitelji će na ovom hodočašću proći 112 kilometara. Ante Nadomir Tadić šutra kazao je kako u ovom hodočašću ima mnogo simbolike.

OBAVIJEST

Sutra, 15. studenoga, će se u prostorijama Udruge veterana-dragovoljaca 126. brigade s početkom u 10 sati održati konferencija za novinare. Na konferenciji će se govoriti o pripremama za svečano obilježavanje vojne akcije Zima 94. koja je trajala od 29. studenoga do 24. prosinca 1994.

AKCIJA UDRUGE "NOVI PUT"

U okviru projekta prevencije ovisnosti "Sinj grad zdrave mladeži" udruga Novi Put organizira turnir u stolnom tenisu za učenike i učenice viših razreda osnovnih škola s područja grada Sinja. Turnir će se održati sutra, 15. studenoga, u dvorani Oš Fra Pavla Vučkovića, s početkom u 09 sati.

OBAVIJEST

U tijeku su posljednje pripreme za početak tečaja obuke neplivača na Gradskom bazenu u Sinju. Svi zainteresirani za ovaj tečaj, koji počinje u ponedjeljak, mogu se prijaviti na recepciji bazena.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras u 19 sati i 30 minuta je američko-njemačka komedija 'Tropska grmljavina'.

Početak gradnje na groblju šatrinica u mjesnom odboru Glavice

U tijeku su pripremni radovi za početak gradnje mrtvačnice, ogradnog zida i pristupne ceste na groblju šatrinica u mjesnom odboru Glavice. Uvođenje izvođača radova i početak gradnje planiran je za ponedjelak 17.studenog 2008.g.
Izvođač radova je obrt "Telekomunikacije", Sinj. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 800.000,00 kn. Planirani rok izgradnje je 120 dana.
IZVOR: www.sinj.hr

čETIRI RIBIčKE UDRUGE SVOJATAJU PRAVO NA SVOJ RIBOLOVNI DIO ISTE RIJEKE

Ribički rat za Cetinu
Na novi natječaj za dodjelu ribolovnog prava nizvodno od brane Peruča, unutar granica općine Hrvace, javit će se i šRD Cetina iz Sinja. Hoće li raskol udruga odnijeti SP 2010. godine?

Toni Paštar / epeha Vito Perić / epeha

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja raspisalo je natječaj za dodjelu ribolovnog prava na Cetini od brane Peruča nizvodno unutar granica općine Hrvace: na lijevoj obali do granice između Rumina i Bajagića, a na desnoj do Hrvaca i čitluka.
Nad tim dijelom vodotoka Cetine sudskim je putem oduzeto ribolovno pravo udruzi "šaran" iz Vrlike. Na odluku Ministarstva da se "šaranu" dade ribolovno pravo i na tom dijelu žalila se i na kraju uputila tužbu Upravnom sudu Hrvatske sinjska udruga "Cetina".
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA
...

"DAN SJEćANJA NA VUKOVAR"

Izaslanstva Grada Sinja i VAD-a i ove će godine nazočiti obilježavanju Vukovarske tragedije. U ponedjeljak 17. studenoga u Hrvatskom domu u Vukovaru bit će predstavljena foto izloža "Sinjska alka" koju pripremaju sinjsko Poglavarstvo i VAD. Na sam "Dan sjećanja" 18. studenoga u koloni sjećanja sudjelovat će izaslanstvo Sinja, predvođena skupinom alkara i alkarskih momaka.

"SOLIDARNOST NA DJELU"

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj od danas, 13. studenoga, do subote provodi 36. sabirnu akciju "Solidarnost na djelu". Odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra, prikuplja e se u prostorijama Društva, u ulici Miljenka Buljana, danas i u petak od 7,30 do 18 sati, a u subotu od 07,30 do 12 sati. U akciju su se uključile i sinjske škole te poduzeća. Kako doznajemo od voditelja sinjskog Crvenoga križa prvi sati prikupljanja i nisu pokazali rezultate, no nadaju se kako će odaziv sugrađana biti veći u poslijepodnevnim satima i sutra.

SPORT

Sutra, 15. studenoga, u 19.30 sati u Sinju se igra susret 6. kola A1 košarkaške lige između Alkara i vodeće Cedevite.

Triljska Cetina u natjecanju A2 košarkaške lige u nedjelju, 16. studenoga, u 18 sati dočekuje ekipu Klesar Kebo iz šibenika.

Nakon katastrofe u čakovcu i promjene trenera, Junak sutra, 15. studenoga, u 14 sati na Gradskom stadionu u okviru 13. kola 2. Hrvatske nogometne lige dočekuje ekipu Suhopolja.

U natjecanju 3. HNL jug Hrvace sutra, 15. studenoga, igraju u Stobreču u 14.00 sati gdje se sastaje s domaćim Primorcom.

žRK Sinj sutra, 15. studenoga, u svojoj dvorani dočekuje ekipu Vranjica. RK Cetina odustao je od drugoligaškog natjecanja.

I Kamičak i Cetinka utakmice druge lige sutra, 15. studenoga, igraju u gostima. Drugoplasirani Kamičak gostuje u Dubrovniku gdje igra protiv Dubrovnika, a triljska Cetinka u Splitu kod Krilnika.