Srijeda, 14.11.2007.

DAN BORBE PROTIV šEćERNE BOLESTIDanas je Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti. Obilježavanju ovog datuma već treću godinu zaredom pridružili su se i treneri «Open fun football school» iz Sinja kako bi educirali djecu o toj bolesti. Voditelj trenera Ivica Glavan kaže kako su djeca dobro prihvatila njihov program, a provodit će ga do 20. studenoga.

SINJSKA NADCESTARIJA SPREMNA ZA ZIMSKE UVJETE

Iako zimska služba sinjske Nadcestarije službeno sa radom počinje sutra, prve aktivnosti već odavno su počeli i to čišćenjem snijega koji je u listopadu padao na predjelu Kamenskog. Sinoć su također na našim cestama intervenirali posipanjem ulica u Vrlici gdje je bilo poledice. Nove meteorološke prognoze kažu kako bi u poslijepodnevnim satima u Cetinskom kraju moglo biti snijega, kako nam je rekao šef sinjske nadcestarije Kostija Bulj problema na cestama neće biti jer su u potpunosti spremni za zimske uvjete. Kostija Bulj ističe kako djelatnicima Nadcestarije u ovo predizborno vrijeme dodatne probleme pričinjava plaketiranje prometnih znakova te apelira na sve da znakove ne plakatiraju.

TRIBINA

Hrvatska udruga socijalnih radnika Splitsko dalmatinske županije danas održava okrugli stol odnosno tribinu na temu nasilje u obitelji. Namjera socijalnih radnika je zajednički unaprijediti pomoć i zaštitu žrtava nasilja, poticati suradnju i zajednički osmišljavati sudjelovanje nadležnih institucija i organizacija uz bolje informiranje i senzibilizaciju javnosti za probleme nasilja posebno prema ženama. Na okrugli stol pozvani su stručnjaci socijalnih, zdravstvenih, pravosudnih i drugih institucija organizacija civilnog društva i medija. okrugli stol bit će u Gradskoj vijećnici u 13 sati.

AKCIJA UDRUGE "SRMA"

Povodom Svjetskog dana borbe protiv zlostavljanja djece i međunarodnog dana prava djeteta Udruga Srma provodi aktivnosti pod nazivom « Mi poznajemo svoja prava - za život bez nasilja». Pozvali su učenike osnovnih škola da sudjeluju u likovno literarnoj radionici koju organiziraju danas u prostorijama udruge u Galeriji Gliotović u vremenu od 10 do 17 sati. Radionicu će voditi profesorica hrvatskog jezika i učiteljica slikanja. Djeca mogu doći na duže ili kraće vrijeme a likovni materijali i motivacijska literatura su osigurani.

"MOJE SVJETLO ZA VUKOVAR"

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja i danas će prodavati kupone za realizaciju projekta «Moje svjetlo za Vukovar». Podsjetimo, Udruga UTIS je od Udruge «Prijatelji» iz Metkovića dobila 1.700 svijeća za koje će u svim sinjskim školama do petka prodavati kupone po cijeni od 10 kuna. članovi Udruge i volonteri će, povodom obilježavanja pada Vukovara, 17. studenoga, u 18 sati zapaliti svijeće na Trgu dr. Franje Tuđmana, a cjelokupni prihod od prodaje 18. studenog će se uručiti najpotrebnijima u Vukovaru

"MJESEC HRVATSKE KNJGE"

U sinjskoj Gradskoj knjižnici do četvrtka se može pogledati izložba knjiga koje su tiskane do 1960. godine. Izložba je postavljena povodom obilježavanja manifestacije «Mjesec hrvatske knjige, podsjećamo da su danas i sutra dani oprosta u Gradskoj knjižnici.

KINO DANAS

Danas u gradskom kinu u 19 i 30 igra američka komedija «Nema rezervacije » sa Catherin Zetom Jones.

SPORT

Alkar je u svojoj dvorani sinoć u 4. kolu A1 košarkaške lige poražen od ekipe Svjetlost Bod iz Slavonskog broda rezultatom 88:83.
Danas je u Glavicama s početkom u 14 sati odigran odgođeni susret 4. HNL između Glavica i Mladosti iz Prološca rezultatom 3:1 za domaćine.

SPORT

ALKAR - SVJETLOST 83:88
(24:26, 28:23, 14:18, 17:21)

Sinj, 13.11.2007.
Gledatelja: 600; Suci: Terlević (Ri), Medan (Du), Susanj (Ri)

ALKAR: J.Blajić(11), Režić, Omrčen, M.Modrić(8), R.Caktaš, župić, S.Modrić(14), Džapo(17), S.Blajić(7), Jagnjić(2), ćurković(2), T.Caktaš(22
IZVOR: kkalkar.net