Ponedjeljak, 14.11.2005.

AKCIJE DARIVANJA KRVI

U tijeku je posljednja gradska akcija darivanj krvi.U sinjskoj udruzi očekuju dobar odaziv obzirom kakva je potražnja krvi u transfuzijskom odjelu KB Split.
Iz udruge Ante Omrčen najavljuje sredinom prosinca u Hrvacama završetak ovogodišnjih akcija prikupljanja.
I dalje se najviše potražuju doze krvi 0 pozitivno i 0 negativno. Inače tijekom godine Sinjski Crveni križ prikupio je oko 600 doza krvi, a Cetinski kraj spada u vrlodobra područja kad su u pitanju akcije darivanja.

APEL IZ "VODOVODA I čISTOćE" SINJ

Po završetku vikenda mnogi djelovi grada ostaju obilježeni prljavštinom, smećem otpadom i prevrnutim kontejnerima. ćiro Poljak, šef Javne čistoće, apelira na mladež koja isključivo svoje noćne izlaske liječi u alkoholu i lošim ponašanjem na kvalitetniji organizirani život.

Ističe kako je potrebna dodatna edukacija javnih institucija, ali i više obiteljskog razumjevanja i razgovora s mladim ljudima. Ovakav način zabavljanja nije u korist mladih ljudi, kaže prvi čovjek čistoće, te dodaje da grad zajedno moramo čuvati i njegovati.

UHBDDR-a ORGANIZIRA ODLAZAK U VUKOVAR

Splitsko dalmatinska uduga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata ovaj tjedan organizira odlazak u Vukovar na ovogodišnje obilježavanje 14-godišnje tragedije grada heroja.
Obljetnica ide pod nazivom "Gdje da tražim sina svoga", a odvijat će se od 16. do 20. studenog. Polazak iz Splita planiran je za srijedu u 21 sat s autobusnog kolodvora u Sukoišanskoj ulici kod suda.

SPORT

U derbiju kola I županijske lige nogometaši OSK Aldi slavili su pobjedu nad Hrvacama. S rezltatom 3-2 izbili su na drugu pozicu ljkestvice. Hrvace su pale na treće mjesto, a na vrhu tabele je ekipa Zmaj iz Makarske.

Nogometaši Junaka nisu imali sreće u dvoboju s Uskokom iz Klisa. Poraženi su rezultatom 2-0 uz isključenje sinjskog vratara Stipe Grčića.

VRIJEME

Osvanulo je maglovito i prohladno. U 7 sati izmjerena su 2 stupnja Celzijeva. U nastavku dana malo će zatopliti uz mjestimičnu sumaglicu.