Petak, 14.10.2016.

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine OtokSvečanom sjednicom Općinskog vijeća u Otoku je danas obilježen Dan Općine koji se slavi 18. listopada, na blagdan sv. Luke Evanđeliste.
Prije Svečane sjednice kod spomenika Branitelj i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a molitvu odrješenja predvodio je otočki župnik fra Miroslav Ančić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gljivarijada Cetinske krajine

U organizaciji Gljivarske udruge Sunčanica Sinj sutra, 15. listopada, održat će se prva Gljivarijada Cetinske krajine.
Okupljanje zainteresiranih je na Aklarskom trkalištu, odakle će se u 8 sati krenuti prema planinarskom domu ‘Orlove stine’ na Svilaji. Početak druženja je u 9 sati u ‘Orlovim stinama’ uz piće dobrodošlice, nakon čega slijedi branje gljiva koje će trajati do ručka u 13 sati. Potom će se od 15 sati održati dodjela priznanja za najljepši gljivarski štap, a u 15,30 sati dodjela priznanja za sudionike s najviše ubranih vrsta gljiva.
Detaljne informacije možete pronaći na službenoj Facebook stranici.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Desetogodišnja Lucija ujedinila cetinski kraj


Srca dobrih ljudi iz cetinskog kraja ponovno su postala jedno, a ovoga puta kucaju za djevojčicu Luciju Krstić s Vojnića. 

Prije nekoliko dana društvene mreže preplavila je tužna priča o 10-godišnjoj djevojčici Luciji i njenoj majci koje žive u jako teškim uvjetima, u trošnoj kućici smještenoj u triljskom naselju Vojnić. Okvire cetinskog kraja priča je premašila sinoć, kada je prilog o teškom životu obitelji Krstić emitiran u emisiji Nove-tv ‘Provjereno’. Priča je to koja je dotakla brojne ljude čija su humana srca vratila osmjeh na Lucino lice.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR