Petak, 14.10.2011.

ŽABARIJADA: Slavili žabci “Mićo Kevin” i “Brzi”OTOK – Danas je na Trgu dr.Franje Tuđmana u Otoku održana 3.”Žabarijada”.U kategoriji vrtića je slavio žabac “Mićo Kevin” kojeg su imali Mihael i Antoneta Norac Kevo iz DV Žabica iz Otoka. Njihov je žabac skočio 58 centimetara. Kod školaraca je slavio žabac “Brzi” kojeg su imale Anđela Vugdelija i Paula Džimbeg učenice 6 B razreda OŠ Kamešnica iz Otoka. Njihov je žabac skočio čak 95 centimetara. Svoje žabce su imala djeca vrtića i škola iz Cetinskog kraja. Najbolje ekipe su prigodno nagrađene. Organizator ovog zanimljivog događaja je bila ŠRU Didovina iz Otoka, a pokrovitelji županija Splitsko – dalmatinska, Općina Otok i Ministarstvo kulture RH. Događaj je privukao veliki broj gledatelja. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Obavijest o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ice javne ustanove "Gradska knjižnica Sinj“, Sinj

Gradsko vijeće Grada Sinja raspisuje natječaj za natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice javne ustanove „Gradska knjižnica Sinj“, Sinj.
Javni natječaj u cijelosti je objavljen na oglasnoj ploči Grada Sinja i web stranici: www.sinj.hr, dok je obavijest o raspisivanju istog objavljena dana 14. listopada 2011. godine u dnevnom listu  „Slobodna Dalmacija“. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

 

Zbor 'Zoranić' u galeriji Sikirica

U okviru programa Kulturna zimnica koji je priredilo Kulturno umjetničko središte Sinj večeras u 20 sati u galeriji Sikirica nastupiti će mješoviti pjevački zbor 'Zoranić' iz Zadra.
Ovaj zbor ima dugu tradiciju i kvalitetu. Godinama nastupaju diljem Hrvatske te na raznim natjecanjima osvajaju nagrade, a zbog njihovih vrhunskih umjetničkih dometa rado su viđeni gosti na raznim manifestacijama.
Zbor će večeras nastupiti u sastavu od 40 članova, a nastupom će ravnati dirigent Jurica Šoša.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

ATLETIKA: U nedjelju 16.utrka “Sv. Luka”

OTOK –  u organizaciji AK "Otok", a pod pokroviteljstvom općine Otok i županije Splitsko dalmatinske u nedjelju 16.listopada, će se na SC Gola brda u Otoku održati 16. atletska utrka "Sveti  Luka  2011.". Utrka  starta u 14 sati, kada će prvi na stazu izići vrtići koji se bore za trofej žabica, zatim osmoškolci i srednjoškolci, a u glavnoj utrci dana u 15 sati naši ponajbolji maratonci. Glavna utrka se trči na 10 kilometara, a rekorderi  staze su kod muškaraca Benedek Zsolt (31:13) iz Mađarske te kod žena Lucia Kimani (36:26) iz Kenije sa BiH putovnicom.

Ova se utrka boduje za New Balance cestovni kup 2011. i juniorski cestovni kup 2011., a sve prema pravilima HAS-a i HUCIPT-a. Ova otočka utrka je zadnjih godina po broju učesnika i organizaciji svrstana u sam vrh atletskih događaja u državi, a AK "Otok" je postao perjanica  ovakvih događanja  u Dalmaciji.
Za sve dodatne informacije možete kontaktirati predsjednika AK Otok Antu Katića na broj: 098 766 586.Treba još naglasiti da će županijska cesta Han–Otok–Trilj biti zatvorena od 15 do 16 sati zbog toga što se tom trasom trči utrka.

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sport

Pred nama je bogat i sadržajan športski vikend.

Petak 14. 10. 2011.
Rukomet
2. HRL jug 4. kolo 19,30h Zadar - Trilj Pršut Voštane

Subota 15.10.2011
Nogomet
3. HNL jug 11. kolo 16,00h Hrvace-Jadran Ploče

4. HNL-jug skupina “B“ 9. kolo 16,00h OSK- Omladinac

ŽNL. 6. kolo 16,00 Trogir- Tekstilac
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...