Srijeda, 14.10.2009.

Dan općine Otok

U povodu obilježavanja Općine Otok sutra, 15. listopada, na terenu ŠC Gola Brda održati će se prvi nogometni turnir za veterane „Sveti Luka“ Otok.
U okviru Blagdana sv. Luke u petak, 16. listopada, će se u Otoku održati  prvi memorijalni moto party u organizaciji moto kluba "Noćna mora". Moto party je organiziran u spomen na smrtno stradale članove kluba Branimira Vugdeliju i Ivicu Talaju, a održat će se na športskom centru Gola brda.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 15. listopada, od 10 do 15 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošaći  na području naselja Vojnić obavijestili su iZ HEP-a.

Najave utrka Sv. Luka 2009.

Datum utrke: 18.10.2009.
Mjesto utrke: Otok
14. Utrka Sv. Luka 2009.
18. 10. 2009.
MJESTO: Otok dalmatinski
ORGANIZATOR: A.K.Otok
POKROVITELJ: Općina Otok i županija Splitsko-Dalmatinska
DATUM: 18.10.2009.
START: 15,00 sat - S.C.Gola brda
STAZA: 10 km, asfaltirana, valovita, označena, okrepa svakih 3,3 km
STARTNINA: 80 kn
GARDEROBA I TUŠ: Osigurani
HRANA I PIĆE: Po izboru
REKORD STAZE: Benedek Zsolt (31:13), Kimani Lucia (36:26)
Info. i prijave ANTE KATIĆ 021 834 080, 098 766 586 katicmarathon@net.hr

Povećan Proračun Općine Otok

Poračun Općine Otok rebalansom će biti povećan za 1 milijun i 570 tisuća kuna.  Najveći porast prihoda ostvaren je od naknade za korištenje prostora hidroelektrana, te prihoda od poreza na dohodak. Općinski načelnik Branko samardžić ističe kako je  rebalans posljedica njihove skromnosti u planiranju i trošenju. Proračunski višak Općina Otok upotrijebit će za sufinanciranje završetka izgradnje zgrade ambulante i glazbene škole, rad još jedne smjene u dječjem vrtiću, prijevoz učenika i studenata, nabavu školskih knjiga i druga socijalna davanja građanima Otoka kojima je potrebna pomoć.

 

Hrvatska odvjetnička komora odbacila disciplinsku prijavu protiv odvjetnika Zorana Vujanovića

Hrvatska odvjetnička komora odbacila je disciplinsku prijavu protiv odvjetnika Zorana Vujanovića, koju su u ožujku ove godine podnijeli vlasnici tvornice “Dalmatinka Nova” braća Ladinni.

7. Eko-etno sajam

Danas, 14.listopada, u Zagrebu će biti otvoren 7. međunarodni sajam Eko-etno. Splitsko-dalmatinsku županiju predstavit će više od 40 malih proizvođača, među kojima i 10-ak proizvođača s područja Cetinskog kraja. Početak sajma jučer su promenadom do Trga bana Jelačića najavili sinjski alkari, koji su pobudili interes Zagrepčana i turista. 
Eko-etno Hrvatska najveći je i najposjećeniji sajam ovakve vrste u Hrvatskoj, koji nudi najljepše eksponate bogate tradicije hrvatskih županija, gradova i općina, eko-tržnicu, seoske proizvode, rukotvorine, jela, narodne plesove, stare sportove i iznimno kulturno bogatstvo ruralnih krajeva za sve posjetitelje te stručne i edukativne sadržaje za male gospodarstvenike, turističke djelatnike, obrtnike i zadruge.

Akcija darivanja krvi u Otoku

Sinjski crveni križ i kKub dragovoljnih davatelja krvi Otok organiziraju akciju darivanja krvi koja će se održati u petak, 16. listopada, od 9,00 do 13,00 sati u restoranu Džimbeg.