Utorak, 14.10.2008.

ODRžANA SJEDNICA POGLAVARSTVA GRADA TRILJANa sjednici triljskog Poglavarstva jučer su usvojene izmjene i dopune Prostornog plana Grada Trilja, kojima je predviđeno proširenje Gospodarske zone čaporice, izgradnja zgrade Pogranične policije u Vedrinama, te proširenje građevnog područja, odnosno zone dozvoljene stambene gradnje, u svim triljskim naseljima.

OPćINA DICMO RASPISALA NATJEčAJ ZA DODJELU STIPENDIJA

Općina Dicmo raspisala je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Dicma, za tekuću školsku godinu. Redovitim učenicima 2., 3. i 4. razreda dodijelit će se 5 stipendija, a redovnim studentima deset. Mjesečni iznos učeničkih stipendija iznosi 400 kuna, a studentskih 600 kuna. Natječaj je otvoren do 3. studenog.

BLAGDAN SVETOG LUKE

Mještani Otoka pripremaju se za proslavu blagdana svog zaštinika Svetoga Luke. U crkvi Sv. Luke od 15 do 16.30 sati bit će osobni razgovor sa misionarima i prigoda za svetu ispovijed. Krunica je najavljena za 16.40 sati, dok će se od 17.15 sati održati predavanje na temu: Biti muškarac, biti suprug , biti otac. U 18 sati služit će se sveta misa preko koje će pjevati dječji zbor.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U OTOKU

U okviru proslave Sv. Luke Gradsko društvo Crvenog Križa Sinj i Klub dragovoljnih darivatelja krvi iz Otoka u četvrtak, 16. listopada, organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u ambulanti Otok od 9 do 13 sati. Organizatori su pozvali sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da se odazovu akciji i daruju krv onima kojima je to najpotrebnije.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo večeras će se prikazivati film «Džingis Kan-ratnik i vladar». Početak je u 19 sati i 30 minuta.

OBAVIJEST

Djelatnici «Likomed veterine» na području Sinja obavljaju jesensku deratizacija javnih površina, izlaganjem antikoagulata 1. i 2. generacije. Mole se građani da zatrovane mamke ne diraju te da ih ne premještaju. Sve informacije o akciji mogu se dobiti na broj telefona Likomed veterine 701-400.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Udruga umirovljenika Sinj pozvala je svoje članstvo na trodnevne tradicionalne 29. susrete umirovljenika Dalmacije- Zadar 2008., koji će se održati u hotelskom naselju Borik od 8. do 10. studenoga. Kako dozanjemo od tajnice Udruge Marije Mučalo cijena boravka je 600 kuna po osobi, a do danas se upialo 70 umirovljenika. Upisi će se vršiti do 20. listopada u prostorijama Udruge.

SPORT

U 22. kolu 1. boćarske županijske lige boćari Sinja pobijedili su Sutivan 18:04 i na kraju zauzeli treće mjesto na ljestvici.