Subota, 14.10.2006.

Split: Policija dobila 44 nova automobila

SPLIT - U projektu MUP-a vrijednom čak 60 milijuna kuna, PU splitsko-dalmatinskoj danas su uručene 44 škode Octavije, koje će biti raspoređene po policijskim postajama, te kombi specijalno opremljen za jednostavnije obavljanje očevida pri teškim kaznenim djelima i prometnim nesrećama.

Primopredaja vozila obavljena je u prostoru Specijalne jedinice policije u Mravincima, a ključeve su uz prigodne govore načelniku Ivanu Merćepu uručili zamjenik ravnatelja policije Ivan Nađ i načelnik kabineta ministra unutarnjih poslova Dražen Krtanjek.

- Biti ćemo brži, učinkovitiji i uslužniji - zaključio je Ivan Nađ nakon što je sjeo u Octaviju.

NOVE JAKNE

Policajci će se uskoro moći pohvaliti i novom jaknom, nepropusnom na vjetar i vodu, po uzoru na modernu zapadno-europsku policiju
u, isprobao sirenu i razglas, no testna vožnja je izostala - jer nije bilo dovoljno benzina.
IZVOR: JUTARNJI LIST

Impresivno pojačanje policijskog voznog parka blagoslovio je kapelan PU splitsko-dalmatinske don Stjepan Lončar, dok je Dražen Krtanjek prigodno spomenuo da je projekt tetra sustava digitalne komunikacije već zaživio te da se projektom Afis (digitaliziacija otisaka papilarnih linija) već u prvim tjednima riješilo nekoliko desetaka slučajeva.

Istaknuto je kako se svakodnevno puni i Zaklada policijske solidarnosti za obitelji stradalih policajaca. MUP je 633 nova vozila za sve policijske uprave kupio na leasing, PU zagrebačkoj je uručeno već 60 novih vozila, a sljedeća je PU osječko-baranjska.