Petak, 14.10.2005.

PRIOPćENJE ZA JAVNOST VITEšKOG ALKARSKOG DRUšTVA

Viteško alkarsko društvo Sinj danas se oglasilo priopćenjem za javnost u kojem stoji: Izmjenama proračuna Grada Sinja za 2005. godinu umanjena je stavka sredstava za izgradnju alkarskih dvora s milijun i pol na 640 tisuća kuna odnosno za 860 tisuća kuna manje pod izgovorom gradonačelnika Grada Sinja gsp. Nikole Tomaševića, na sjednici Gradskog vijeća, da se po ovom pitanju ništa ne radi. U VAD-u ističu kako to nije točno jer su u završnici pripremne radnje oko prijedloga natječaja za izbor izvođača radova.

Upravu VAD-a iznenađuje i činjenica da su sredstva u izmjenama i dopunama umanjena jedino Viteškom alkarskom društvu. Objašnjavaju kakao su sredstva koja su bila predviđena u gradskom proračunu za plaćanje još jednog dijela potrebne dokumentacije kao i pripremu potrebne dokumentacije za Vladu, Splitsko-dalmatinsku županiju, Grada Sinj, donatore, sponzore, korisnike poslovnih sadržaja i samu pripremu i objavu javnog natječaja za izbor izvođača.

Nadalje ističu kako sredstva zatražena iz gradskog proračuna u iznosu od 120 000 kuna nisu tražena za potrebe svečanoga ručka, već u pisanoj formi zatražena na temelju postiglog dogovora između gradonačelnika Nikole Tomaševića, člana gradskog poglavarstva Velibora Miloševića, predsjednika VAD-a Mate Jukića, tajnika VAD-a Ivana Vrce i člana upravnog odbora Ive Delonge, a sa svrhom sudjelovanja Grada u organizaciji ovogodišnjih alkarskih svečanosti. Kako dogovorena sredstva nisu uspjeli dobiti obavljen je razgovor s dogradonačelnikom šentijom gdje je obećano da će VAD- u biti doznačeno 35 umjesto 120 tisuća kuna.

Iz VAD-a napominju kako nikakvih disporporcija između uprave društva i gradske Vlasti u pripremi 290-tih alkarskih svečanosti a i poslije nije bilo jer je gradonačelnik nazočio svim sjednicama iznoseći i svoje mišljenje o izvrsnoj organizaciji alkarskih svečanosti.

JOSIP JOVIć PUšTEN IZ PRITVORA

Josip Jović jučer je pušten na slobodu nakon što je tjedan dana proveo u splitskom istražnom zatvoru Bilice.županijski sud u Splitu donio je odluku o njegovom oslobađanju nakon što je splitski novinar na poticaj svoga odvjetnika odlučio promjeniti strategiju i dobrovoljno otići u Haag.

Jović je nakon izlaska iz zatvora izjavio kako svojom konačnom odlukom nije pogazio svoja načela i da nije riječ o predaji Haškom sudu.
Neslužbeno se doznaje kako bi Jović već danas trebao otputovati u Haag.

DAN OPćINE OTOK

Svečanom sjednicom općinskog vijeća koja će se održati danas od 14 sati započinju i službeno obilježavanja dana Općine Otok. Svečanoj sjednici nazočiti će i splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, njegov zamjenik Luka Brčić te pročelnici za gospodarstvo i turizam, koji će prije svečane sjednice otvoriti novi proizvodni objekt sirane u Otoku koja je dijelom financirana sretstvima županije.
...

SMOTRA NARODNIH GLAZBALA I NOšNJI CETINSKOG KRAJA

športska Udruga Gaz domaćin je ove subote smotre narodnih glazbala i nošnji s područja Cetinskog kraja. Iz udruge Stipe šipić ističe kako je ovo jedan od načina kako sačuvati izvorne običaje, tradiciju i obogatiti kulturnu baštinu.
Smotra će se održati u prostorima restorana Premijer na Gazu i bit će natjecateljskog karaktera, a okupit će mnogobrojne ljubitelje tradicionalne glazbe dalmatinske Zagore.

UPIS U šKOLU NOGOMETA

Iz NK Junak obavještavaju kako su krenuli s upisom u omladinsku školu nogometa. Vrši se selekcija godište 1993 i mladje. Za djecu svih uzrasta, potvrdjuju u klubu, osigurane su utakmice svaki tjedan u nadležnom rangu. Zainteresirani roditelji djece mogu se javiti Anti Milanoviću ili na mobitel-098-921-23-40.

VRIJEME

U nastavku dana meteorolozi najavljuju poboljšanje vremena. Jutros je u Sinju izmjereno 9 stupnjeva Celzijevih. Dnevna temperatura zraka između 17 i 20 stupnjeva Celzijevih.