Četvrtak, 14.10.2004.

KONSTRUKTOR DAO NAJBOLJU PONUDU ZA ALKASIN d.o.o I SINJ d.d

Splitska tvrtka Konstruktor inžinjering d.d.dala je najbolju ponudu za kupnju sinjskih tvrtki u stečaju Alkasin d.o.o. i Sinj d.d. Uz uvjet zapošljavanja 25 djelatnika Alkasina i 5 djelatnika Sinja, Konstruktor je za ove dvije tvrtke, koje su u stečaju bile pune tri godine ponudio cijenu od 11 milijuna kuna. Sljedećih 15 dana trebala bi se izvršiti uplata od koje će se dijelom namiriti potraživanja bivših radnika, koji iznose više od 7 milijuna kuna, dugovanja za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, te troškovi stečajnog postupka.

GRADONAčELNIK I PREDSJEDEDNIK OPćINSKOG VIJEćA O SLUčAJU NATAšE POPARIć

Gradonačelnik grada Sinja Mate Jukić i predsjednik Općinskog vijeća dr. Stipe Jukić oglasili su se priopćenjem u kojem daju ispravak i odgovor na informaciju objavljenu 12.listopada u Slobodnoj Dalmaciji u kojem se iznose neargumentirane i netočne tvrdnje sada već bivše potpredsjednice Gradskog vijeća i predsjednice Kluba vijećnika SDP-a Ogranka Sinj Nataše Poparić o radu Gradskog vijeća i gradskog Poglavarstva...
...

PRIOPćENJE GO HDZ-A SINJ

Priopćenjem za javnost oglasili su se GO HDZ-a Sinj i Gradsko poglavarstvo Grada Sinja povodom posljednje konferencije za tisak Hrvatskog bloka Sinj, objavljene u medijima 12. listopada ove godine. U priopćenju stoji da su medijske laži i osobne klevete odraz neuljuđenosti, a pogrdni nazivi za hrvatske ministre, koje se naziva "Ministri smijeha i mikrofona" i "šetačima" idu u prilog ne samo nekulturnog ponašanja nego ruše dignitet kraja i naroda.

U priopćenju, kojeg potpisuju predsjednik GO HDZ-a Dinko Frankini i gradonačelnik Sinja Mate Jukić, ističe se važnost posjete podpredsjednice Hrvatske vlade i drugih ministara Sinju, koji su, stoji u priopćenju, pozvani i uvijek dobrodošli u Grad Sinj.

PRIPćENJE HCR ZADAR

Do kraja iduće godine očekuje se potpuno čišćenje od mina na području županije, čiji rad kontrolira županijska koordinacija za razminiranje i HCR Zadar. Prema posljednjim prognozama i analitičkim podacima do kraja 2010. godine od zaostalih mina trebala bi se očistiti cijela Hrvatska osim planinskim masiva koji su teže diostupni ljudima.

PREMINUO ANDRIJA BRATULIć

čelnik splitske HVIDR-e umirovljeni pukovnik Andrija Bartulić, kojeg je u petak u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu, pucnjem iz pištolja ranio Jozo đuzel, preminuo je sinoć u 21,15 sati na Odjelu jedinice intenzivnog liječenja KB Split. Nakon obavijesnog razgovora u ponedjeljak s ranjenim Bartulićem došlo se do saznanja da je Vinko Oreč, koji je bio u društvu s Jozom đuzelom, Bartulčiću nakon ranjavanja nanio teške tjelesne ozljede udarajući ga nogom u glavu.

MOJA HRVATSKA SUDBINA

Ogranak Matice Hrvatske Sinj danas organizira predstavljanje knjige prof. dr. Marka Veselice "Moja hrvatska sudbina", u 19 sati u hotelu Alkar. Knjigu će osim predsjednika Matice Hrvatske Sinj fra Mirka Marića predstaviti i prof. dr Zdravko Tomac, dr Anto Kovačević, prof. fra Gabrijel Jurišić i autor dr. Marko Veselica. Ovo je treća objavljena knjiga profesora Marka Veselice, a prva o uzničkim danima u jugoslavenskim kazamatima, na kojima je pod strogom pashom jugoslavenske policije proveo nekoliko godina kao sudionik Hrvatskog proljeća. Veći dio knjige je nastao kao dnevnički zapis zatvorenika.

BLAGDAN SVETOG LUKE U OTOKU

Svečanoj sjednici općinskog vijeća općine Otok, koja će se održati u subotu u 12,00 sati povodom blagdana Svetoga Luke, nazočit će ministar znanosti, prosvjete i športa dr. Dragan Primorac, županijski čelnici, saborski zastupnici, te gradonačelnici i načelnici Cetinskog kraja...
...

VRIJEME

Prevladava oblačno vrijeme, s mjestimičnom kišom. Tiho je ili sa slabim jugom i istočnjakom. Tijekom noći palo je 14 litara kiše. Temperatura zraka u Sinju u 8 sati bila je 11 stupnjeva Celzijevih, a dnevna će se kretati između 15 i 20 stupnjeva.