Petak, 14.09.2018.

Izložba slika ‘Lude 80-e’


U subotu, 15. rujna s početkom u 12 sati u Galeriji Galiotović će biti otvorena izložba slika Mande Klarice pod nazivom ‘Lude 80-e’.
Slikarica će se predstaviti sinjskoj publici s dvadesetak radova u tehnici akrilik sa sakralnim motivima, pejzažima i slično. Gospođa Manda Klarica će na taj način obilježiti svoj 80. rođendan. Inače, poriv za slikanjem osjetila je prije 4 godine, a sin i nevjesta su je obradovali kupivši joj pribor za crtanje i tako je ‘natjerali’ da se počne likovno izražavati. Prošla je i tečaj slikanja kod akademskih slikara Ivana Svaguše i Marina Baučića u Splitu. Član je Likovne udruge Tilurium i nekoliko puta je izlagala na skupnim izložbama, a ova sinjska joj je prva samostalna. Organizatori izložbe su Kulturno umjetničko središte Sinj i Udruga Srma, a izložba će biti otvorena do 22. rujna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Sinju

Sutra, 15. rujna u prostorijama Crvenog križa u Sinju održat će se redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi.
Akciju organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Torcida cetinski kraj i Društvo prijatelja Hajduka Sinj, a održat će se od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve dragovoljne davatelje krvi i druge zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR