Srijeda, 14.09.2011.

Hrvace slave svoj DAN i blagdan Gospe Žalosne

HRVACE – Općina Hrvace narednih dana slavi DAN OPĆINE HRVACE i blagdan GOSPE ŽALOSNE u župi Hrvace.

PROGRAM:
15. rujna (četvrtak)
- 12,00 – SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA
- 13,00 – DOMJENAK (restoran Vreba)

16. rujna ( petak )
- 10,00 – SV.MISA ZA POGINULE BRANITELJE I PRIPADNIKE MUP-a (crkva Svih Svetih–Hrvace)
- 11,00 – POLAGANJE VIJENACA (spomenik MUP-a)
- 12,00 – OTVARANJE SPOMEN OBILJEŽJA PRIPADNICIMA SPECIJALNE POLICIJE BATT-Split (Maljkovo)
- 13,30 – DOMJENAK (restoran Venezia)
- 18,00 – SV.MISA
- 19,00 – KONCERT KLAPE “Sinj” i klape “Hrvace” (crkva Svih Svetih–Hrvace)

18.rujna (nedjelja)
- 10,00 – PROCESIJA I SVEČANA SV.MISA (predvodi prof.fra. Blaž Toplak)

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Prometu 100% Autoprijevoza!?Jutros smo iz Uprave Prometa d.o.o. Makarska dobili informaciju kako je Ministarstvo financija naložilo Gradu Sinju da proda poslovne udjele u trgovačkom društvu Autoprijevoz Sinj d.o.o. iz Sinja. U dopisu koji je Ministarstvo donijelo 29. kolovoza, a Promet zaprimio 7. rujna navodi se da Grad Sinj navedenu obvezu mora provesti do 31. prosinca ove godine i da ostvareni prihod mora uplatiti u državni proračun. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Umirovljenici Sinj - Obavijest

Dana 19.rujna 2011. godine Udruga umirovljenika Sinj, za svoje članove, organizira jednodnevni izlet u Tomislavgrad i Livno.
Sve informacije mogu se dobiti u tajništvu Udruge na adresi Put Petrovca 1 svaki dan od 8-11 sati ili na telefon 821-262
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest iz Udruge SRMA

Savjetovalište za građane u udruzi Srma u Sinju započinje s radom u četvrtak 15.9.2011.g.
Savjetovalište će raditi svakog četvrtka kroz jutro od 9 – 11 sati u prostorijama Udruge Srma, u Galeriji Galiotović u Sinju.

Građani Sinja i Cetinske krajine mogu zatražiti savjet osobno, putem telefona 661-661 i e-mailom: udruga.srma@st.t-com.hr. Građani mogu zatražiti savjete o statusnim pravima građana, mirovinskom i zdravstvenom osiguranju,  pravima i obvezama iz sustava socijalne skrbi, obiteljskim i radnim odnosima, te o drugim predmetima.

Savjete pruža diplomirana pravnica Marija Pupić Vurilj. Usluga savjetovanja je besplatna i namijenjena je socijalno ugroženim građanima.

Osobe s invaliditetom pozivom na broj 661-661 mogu dogovoriti termin savjetovanja s pravnicom u prizemlju s pristupom invalidskim kolicima.

Dodatne informacije zatražite na telefon 661-661 i e-mail: udruga.srma@st.t-com.hr

Akcija obuke prvašića

Povodom početka školske godine, a zbog sigurnosti djece u prometu autoškola 'Semafor' Sinj i ove je godine organizirala besplatnu akciju edukacije prvašića o snalaženju u prometu. Akcijom se obuhvaćaju djeca prvih razreda osnovnih škola iz Vrlike, Hrvaca, Sinja, Glavica, Hana, Gale, Otoka, Trilja, Tijarice, Ugljana, Dicma, Dugopolja, Muća, Klisa, Kaštela i Solina.

Direktor autoškole 'Semafor' Sinj i Centra za obrazovanje odraslih 'Semafor' Sinj Željko Prelas kazao nam je kako će se akcija vršiti u školskim učionicama, a provodit će je djelatnici autoškole.

Ponesemo sa sobom laptop i projektor, pomoću kojih djeci prikažemo prezentaciju projekta koju smo izradili u poewr pointu, a koja se sastoji od 45 minuta programa. Od prošle godine u ovoj akciji sudjeluju i djelatnici policijskih postaja Sinj i Solin pa djecu izvedemo na cestu gdje im policajci pokažu znakove koje daju u prometu. Svako dijete na poklon će dobiti mali semafor koji funkcionira i potpuno zamjenjuje pravi semafor, tako da djeca lakše savladaju snalaženje u prometu', naglašava Prelas.

Organizator poziva ravnatelje navedenih osnovnih škola da se jave na brojeve 822-111 ili 098/265-781, radi dogovora o provođenju akcije. Medijski promotor akcije je Hit radio.

IZVOR: WWW.FERATA.HR