Utorak, 14.09.2010.

Tvrtka CESTAR d.o.o. iz Splita odabrana je za izvođača radova na izgradnji objekata i uređaja komunalne infrastrukture drugog dijela I faze realizacije Gospodarske zone Kukuzovac Sinj

Tvrtka CESTAR d.o.o. iz Splita odabrana je za izvođača radova na izgradnji objekata i uređaja komunalne infrastrukture drugog dijela I faze realizacije Gospodarske zone Kukuzovac Sinj. Dana 16.09.2010. godine (četvrtak) u 9,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, predstavnici investitora i izvođača će otpisati ugovor o građenju, uz prisustvo gradonačelnika i njegovih najbližih suradnika.

“Pomozimo djeci u snalaženju u prometu”

Od sutra, 15. rujna, kreće akcija “Pomozimo djeci u snalaženju u prometu” koju organizira Auto škola i Centar za obrazovanje Semafor Sinj  uz medijsku promociju Hit radija. Prva predavanja za prvašiće  održat će se u Osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića u Sinju i u područnim školama u Brnazama i Turjacima. U četvrtak 16.rujna predavanja će biti u Osnovnoj školi Ivana Lovrića. Inače cijelom akcijom na području Cetinskog kraja i Solina  obuhvaćeno je oko 800 učenika prvih razreda.

Obavijest

U organizaciji Sinjskog ogranka Matice Hrvatske u četvrtak 16. rujna održat će se cjelodnevni znanstveni skup povodom 100.obljetnice smrti fra.Ivana Markovića. Skup će biti otvoren u 8,45 u samostanskoj dvorani

Dan općine Hrvace

U Hrvacama je sve spremno za svečano obilježavanja Dana Općine i proslave blagdana Gospe od sedam žalosti koje će se održati ovog vikenda. Iz programa izdvajamo: Trodnevnica počinje u četvrtak od 17 sati, u petak 17. rujna svečana sjednica Općinskog vijeća, prije toga polaganje vijenaca kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a,u subotu misno slavlje i koncert klape Hrvace i klape Sinj te nastup KUD-a Peruća. U nedjelju 19.rujna središno misno slavlje i procesija

Obavijest

Novoosnovana Udruga “Cjelovit život“ iz sinjske župe nastavlja poslije ljetne pauze svoje djelovanje. Danas, 14. rujna, s početkom u 19 sati upriličit će susret za članove i simpatizere Udruge koji će se održati u samostanskoj dvorani Posljednje večere u Sinju

Svečana dodjela nagrada za vlasnike najljepših balkona i okućnica u Gradu Sinju

Sutra, 15. rujna, će se u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja upriličiti svečana dodjela nagrada za vlasnike najljepših balkona i okućnica u Gradu Sinju. Podsjetimo ova akcija je održana od strane TZ Grada Sinja, JP Vodovod i Čistoća Sinj i Hit radija. Po ocjeni stručnog povjerenstva najljepša okućnica je Ante Žige u Lučanima, a balkon Pave Eljuge iz Sinja. Pored njih nagrade će dodijeliti za druga i treća mjesta.

Obavijest

Dječji vrtić „Koala“ iz Brnaza obavijestio je javnost kako će vrlo brzo otvoriti još jednu skupinu za djecu jaslične dobi.tj jaslice. Isto tako u ovom vrtiću od 25.pa do kraja rujna organizira se“Dan otvorenih vrata“ vrtića „Koala“.

Festival palaćinki u Košutama

Kulturna Udruga Košuta povodom prvog rođendana ženske klape Košute poziva mještane Košuta i sve zainteresirane da dođu i prijave se na Festival palaćinki mogu se provesti na broj 098 97 96 705 i 091 763 19 98. Najbolje na festivalu košućkih palaćinki očekuju vrijedne nagrade.

Sport

Odigrani su susreti boćarskih liga. U susretu 2. boćarske lige Nada je u Splitu pobijedila Otok 16-6. U natjecanju prve županijske lige Sinj je kao gost pobijedio Mirca 12-10, dok je Pržina poražena od ekipe Toni Benz 16-6, a Trilj i Marjan nisu igrali. U susrtu treće lige boćari Dugopoljskog Sokola ostvarili su i drugu pobjedu ovog puta u gostima kod Bulina 14-8. Druga županijska liga Mačkula-Vis 18-4.Sinjal-Neorić 11-11.

Danas i sutra igraju se susreti 3. HNL jug. Hrvace sutra, 15. rujna, od 16,30 gostuju kod Omiša.

Sutra, 15. rujna, u 16 sati u sinjskoj dvorani odigrat će se prijateljski košarkaški susret između Alkara i Zadra. Na ovom susretu od aktivnog igranja oprostit će se dugogodišnji igrač i kapetan Alkara Stipe Blajić.

Stanje na cestama

Brza cesta Solin-Klis (D 1) bit će zatvorena za sav promet danas, 14. rujna, od 13 do 13.30 i od 17 do 17.30 sati. Obilazak je starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK