Ponedjeljak, 14.09.2009.

Vijesti iz Hrvaca


Foto: Filip Ratković

Općina Hrvace ove će godine dodijeliti tri osobne i jednu kolektivnu nagradu. Dobitnici osobnih nagrada su Ante Zorica slavodobitnik 294. Sinjske Alke, Slavko đapić uzgajivač ovaca iz Bitelića za promicanje stočarstva i Davor Bošnjak, dragovoljni davatelj krvi koji je 83 puta darovao krv. Kolektivnu nagradu Općine Hrvace dobit će MEL - Mesnice Lovrić, za ostvareni uspjeh na nacionalnoj i internacionalnoj razini za proizvodnju Alkarske salame i dalmatinskog pršuta.
Na svečanoj sjednici općinskog Vijeća, koja će se održati u petak, zahvalnica će biti uručena Branku Soldiću iz Satrića, dugogodišnjem poštaru koji ide u mirovinu s navršenih 30 godina poštarske službe na području Općine Hrvace.
Zahvalnice će dobiti i svi učenici-prošlogodišnji odlikaši kojima će biti uručeno i 500 kuna nagrade.

Blagdan Uzvišenja sv. Križa

Danas je blagdan Uzvišenja svetoga Križa, koji je jučer obilježen Križnim putem na Visoku. Svetu misu pod križem je služio župski vikar fra Tino Labrović. Misu pod križem u Glavicama predvodio je fra Filip Milanović Trapo.

Obavijest

Zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora za promet je ponovno zatvorena Ulica 126. brigade, od ulaza u prostor "Vodovoda i čistoće" do ulaza u vojarnu. Promet će se preusmjeravati na Alkarsko trkalište.

Sport

U 4. Hrvatskoj nogometnoj ligi Glavice su kod kuće izgubile od Vala 4:0, a OSK je pobijedio u gostima Gusara iz Komina 2:1.

županijska liga: Tekstilac - Vrlika 2:2, Postira - čaporice Trilj 1:1.

Krenula je u subotu i 1. Hrvatska Dukat liga za rukometaše. U Trilju su domaći rukometaši poraženi od glavnog pretedenta za naslov Crikvenice rezultatom 28-33. Natjecanja u drugim ligama počinju u 19. rujna.

Na vrlo uspješnom teniskom turniru koji se u proteklih desetak dana održavao na teniskim terenima kod gradskog stadiona nastupilo je 30 tenisača s sinjskog područja. U finalu je mladi i perspektivnih tenisač Bože Vuko pobjedio iskusnog veterana 52-godišnjeg Predraga Bilića Munju s 2-1 u setovima. Organizator ove priredbe bio je TK Alka Sinj.

Hrvatska ragbi reprezentacija do 20 godina, za koju nastupa 7 igrača ragbi kluba Sinj, poražena je od domaćina Srbije u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo rezultatom 19:11.