Nedjelja, 14.09.2008.

Druga HNL: Imotski bez Obilinovića do prvih bodova, Junak pobijedio, a Trogiru i Solinu novi porazi

Vrlo zanimljiva i neizvjesna 2.HNL je došla do petog kola. Trogir nakon vrlo lošeg starta ni danas nije osvojio ni boda. Lokomotiva je zasluženo pobijedila sa 3-2 (2-1) Golove su postigli Mesarić 16 Martinac 34. i Antolić 69. za Lokomotivu, a Sablić u 25. i šest u 71. za Trogir. Igra Trogira je bila puna amplituda. Era nakon Pudara nije započela dobro i neće biti lako nakon ovih poraza pronaći izlaz iz krize.

Anel Karabeg je na kormilu Imotskog upisao prve bodove protiv Hrvatskog Dragovoljca i to golom Hrvatina Gudelja u 35. minuti. Galantari su uzeli na zub igrače Imotskog zbog noćnog života, pa su izvjesili transparent s natpisom «Igrajte, a ne pijte». Zbog istog razloga je Romano Obilinović i suspendiran od strane Uprave.

Junak je u Sinju visoko i zasluženo pobijedio Pomorac sa 3-0 golovima Midenjaka u 25. i Suraća u 52. i 62. Pred 600 gledatelja domaći su poveli tako što je Surać prošao po desnoj strani, uputio prizemnu loptu za Režića koji sa pet metara puca, vratar gostiju Mance je obranio taj udarac a na odbijenu loptu natrčao Midenjak i glavom pogodio za 1:0. U 52.minuti čulić je uputio nezgodnu loptu za Suraća koji je fenomenalno u primanju prevario svog čuvara te sa 16 metara pogodio lijevi donji kut za 2:0.

Konačan rezultat postavio je najbolji igrač na terenu Surać u 62.minuti kada je iskoristio odličnu loptu Sablića,solo prodorom izbacio dva gostujuća obrambena igrača te pogodio Manceu kroz noge za 3:0.

Solin je krenuo stopama Trogira upisavši i treći poraz za redom. Segesta ih je golovima Baglame u 5. i nesuđenog hajdukovca željka Kovačevića u 14. pobijedila sa 2-0


Rezultati 5. kola 2.HNL

Lokomotiva - Trogir 3:2
Imotski - Hrvatski Dragovoljac 1:0
Međimurje - Istra 1961 2:0
Suhopolje - Slavonac-CO 1:1
Moslavina - Karlovac 0:4
Junak - Pomorac 3:0
Segesta - Solin 2:0
IZVOR: www.glasdalmacije.com