Petak, 14.09.2007.

"EKO-ETNO 2007."Jučer je u okviru Jesenskog međunarodnog Zagrebačkog velesajma, a u sklopu 5-e po redu eko-etno manifestacije bilo predstavljanje županije Splitsko-dalmatinske. županiju predstavljaju brojni izlagači sa svojim eko-etno proizvodima.
U kulturno-umjetničkom dijelu nastupili su članovi KUD-a Glavice, sinjske mažoretkinje, Josip Gugić i članovi kulturne udruge iz poljičke republike. U ime županije sve nazočne pozdravio je dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić, a koordinator predstavljanja izlagača na ovoj manifestaciji je Poduzetnički centar Sinj.

DONATORSKA VEčER

Sinoć je Klovićevim dvorima u Zagrebu održana večer donatora i sponzora sinjske alke. Ovom prigodom VAD zahvalilo se svima onima koji su na bilo koji način pripomogli u organizaciji ovogodišnjih alkarskih svečanosti. U ime VAD-a zahvale i priznanja podijelio je predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić, a u ime svih koji su primili ova priznanja zahvalio se Ivan Mravak, predsjednik uprave HEP-a koji je bio glavni pokrovitelj ovogodišnje alke.
Pored velikog broja nazočnih nas ovoj večeri bili su ministar kulture RH Božo Biškupić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.U svom obraćanju ministar je još jednom iskazao kako je sinjska Alka neprocjenjiva hrvatska kulturna baština koja će sve više i više biti brand u predstavljanju Hrvatske u svijetu.

BLAGDAN GOSPE žALOSNE

župa Hrvace trodnevnicom se priprema za proslavu blagdana Gospe žalosne, koji se slavi u subotu i kao Dan općine Hravce. Danas u 17,30 u crkvi Svih svetih molit će se krunica, nakon koje će svetu misu za bolesnike predvoditi fra Bože Norac-Kljajo.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i klub dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvace za danas su organizirali akciju darivanja krvi, koja se održava u restoranu Vreba u Hrvacama, u vremenu od 9,00 do 13,00 sati. Pozivaju se dobrovoljni darivatelji krvi iz Hrvaca, te svi koji bi to željeli postati da se odazovu akciji.

MISA U KORITIMA

U subotu će se u Koritima, s početkom u 10,00 sati, održati sveta misa u čast Kraljice mira, a u spomen na poginule hrvatske branitelje. Misu će predvoditi otočki župnik fra Mate Matić. Sveta misa u Koritima u čast Kraljice mira služi se svake godine od 1997.

OBAVIJEST

Povodom dana općine Hrvace, planinarsko društvo «Svilaja» Sinj i općina Hrvace u subotu organiziraju uspon na planinu Svilaju. Okupljanje će biti ispred planinarskog doma «Orlove stine», a polazak je u 9,00 sati. Iz društva napominju kako je potrebno ponijeti vodu za piće, pribor za jelo, te odgovarajuću odjeću i obuću.

KINO DANAS

Od danas do nedjelje na repertoaru sinjskog kina igrati će film Umri muški 4.0, sa Bruceom Willisom u glavnoj ulozi. Film će se prikazivati u dva termina, u 18,00 te u 20,00 sati.

SPORT

Pred nama je bogat športski vikend. Sutra u 16,30, u susretima 4.kola 3. HNL - jug, na Gradskom stadionu u Sinju sastaju se Junak i Omiš, a na Klisu Dugopolje i Hrvace.
U nedjelju u isto vrijeme, u susretima 4. Hrvatske nogometne lige, OSK dočekuje ekipu Uranije iz Baške vode, a Glavice na svom terenu dočekuju Orkan.
Konjički klub Alkar organizator je međunarodne galopske priredbe koja se u nedjelju, s početkom u 15,00 sati održava na sinjskom Hipodromu.