Četvrtak, 14.09.2006.

KRONIKA 92

PP SINJ, postupajući temeljem dopisa lovačkog društva, policijski službenici PP Sinj proveli su kriminalističku obradu nad tridesetosmogodišpnjakom i četrdesetpetogodišnjakom, koje je dana 06.09.2006.g. na lovištu lovočuvar zatekao u nezakonitom lovu. Oduzeto im je vatreno oružje koje legalno posjeduju te im slijedi KP po čl. 258. /Nezakoniti lov/ KZ-a.

PGP TRILJ, 13.09.2006.g. pri izlazu iz RH zatečen je pedesetšestogodišnji drž. F BIH koji se prilikom granične kontrole legitimirao osobnom iskaznicom RH koja glasi na drugo ime. Osobnu iskaznicu navedeni je kupio od nepoznate osobe. Uz PP iz čl. 103 ZOS-a priveden je na Prekršajni sud u Sinju gdje je kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom protjerivanja iz RH, nakon čega je predat službenicima DGS-a.
IZVOR: PUSD

GRADONAčELNIK NIKOLA TOMAšEVIć PRIMIO MJEšTANE TURJAKA

Nezadovoljne mještane Turjaka koji su već dva dana blokiranjem rampe izražavali negodovanje dovozom smeća sa makarskog područja danas će primiti gradonačelnik Nikola Tomašević. Kako nam je istaknuo jedan od mještana oni će pokušati naći nekakvo kompromisno rješenje s gradonačelnikom prije nego što poduzmu drastičnije mjere.

DAN OPćINE HRVACE

Krunicom i trodnevnim misnim slavljem u 17,30 minuta danas u Hrvacama počinje obilježavanje blagdana Gospe od žalosti koja je ujedno zaštitnica te općine.
Općinsko poglavarstvo Hrvaca priprema i svečanu sjednicu na kojoj će biti dodijeljena kolektivna nagrada nogometnom klubu Hrvace za uspješan rad te nekoliko zahvalnica najzaslužnijim mještanima. Pred kraj su i pripreme kulturno umjetničkog programa na kojem će nastupiti veliki broj kulturnoumjetničkih društva, a slavlje će uveličati i klapa Sinj.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJAGradsko poglavarstvo na svojoj 37. sjednici trebalo bi prema najavama utvrditi konačan prijedlog Generalnog urbanističkog plana grada kao i program asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području grada za tekuću godinu.
Na dnevnom redu sjednice je i razmatranje informacije o aktivnostima društva Gospodarske zone Kukuzovac za prvih sedam mjeseci tekuće godine te prijedlog zaključka o ponovnom raspisivanju javnog natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora u sklopu Gradskog stadiona u Sinju. Početak sjednice je u 13 sati u gradskoj vijećnici

BOJNO GAđANJE KOD VRLIKE

Bojno gađanje ciljeva na zemlji iz lako topničkog naoružanja provesti će se na poligonu «Veliko suho polje» u Vrlici u petak od 8 do 13 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih darivatelja krvi iz Hrvaca za sutra su najavili akciju darivanja krvi koja će se održavati u restoranu «Kod Bećara» od 9 do 13 sati.

VRIJEME

Prevladavat će sunčano. Na sjevernom i srednjem Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici, a poslijepodne i u sjeverozapadnom području postupan porast naoblake. Poslijepodne su na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru već mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, a duž Jadrana će jačati jugo. Bit će vrlo toplo i sparno, s najvišom temperaturom zraka uglavnom između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva.
IZVOR: meteo.hr