Srijeda, 14.09.2005.

ADEMI I NORAC HRVATSKOJDEN HAAG - Haški sud je objavio odluku da se predmet protiv hrvatskih generala Rahima Ademija i Mirka Norca, optuženih za ratne zločine u operaciji Medački džep 1993., ustupi pravosuđu Republike Hrvatske.
...

ODRžANA 9. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas je s početkom u 12 sati održana je 9. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa 12 točaka dnevnog reda.
Prva točka dnevnog reda Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Sinja za I-VI 2005 godine usvojeno je uz primjedbe da se rješenja o porezu na tvrtku trebaju slati ranije i to već u 2. mjesecu tekuće godine, da je po Izvješću ostalo još 60% proračuna, a u stvarnosti 40%, te da se dio proračuna trošio na stavke koje nisu bili predviđene kao što su 1.000 000,00 kuna za Autoprijevoz te za kupnju zemljišta u Glavicama u iznosu od 22.500,00 kuna.
...

AKCIJA SUFINANCIRANJA NABAVE SADNICA VOćA I VINOVE LOZE

Već drugu godinu Grad Sinj u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi akciju sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze pri čemu Grad i županija sufinanciraju dvije, a poljoprivrednik jednu trećinu cijene sadnice. Uvjeti za odobrenje sufinanciranja su da se sadnja planira na minimalnoj površini od 1000 m2 na području grada Sinja i pripadajućih mu naselja, te da je poljoprivredno gospodarstvo upisano u Upisnik poljoprivrednih proizvođača. Protekle godine na području grada Sinja bilo je 20 zainteresiranih poljoprivrednika, dok ih je samo sedam zadovoljilo uvjete. Kako nas je informirao Ivica Mastelić iz Odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj prošle godine grad je sufinancirao 5200 sadnica lavande, 3100 komada sadnica vinove loze te 730 sadnica voćaka za što se ukupno izdvojilo 19 000 kuna. Zainteresirani poljoprivrednici za sadnju višegodišnjih nasada - mogu se javiti u Gradsko poglavarstvo Sinja sobu broj 28 najkasnije do 21. rujna.


PRIOPćENJE ZA JAVNOST SINJSKIH MALIGANA

Ponukani lošom igrom sinjskog Junaka - navijačka skupina sinjski maligani oglasili su se priopćenjem za javnost u kojem ističu nezadovoljstvo rezultatima kao i malim brojem gledatelja na utakmicama te traže da kompletan stručni stožer skupa sa upravom kluba podnese ostavke jer kako ističu u priopćenju- neće dozvoliti da se od Junaka radi Kukavica kad se zna da nogometni klub Junak spada u svetinje Grada Sinja.

VRIJEME

Danas se očekuje djelomično sunčano s povremenom umjerenom naoblakom.U drugom dijelu dana mjestimični pljuskovi s grmljavinom.