Ponedjeljak, 14.08.2017.

Vigilija Gospi Sinjskoj


U svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske slavi se Vigilija uoči blagdana Velike Gospe – nebeske zaštitnice Župe i Grada Sinja. Blagdan Velike Gospe u Cetinskoj krajini slavi se i kao Gospa Sinjska, u čast na čudesnu pobjedu Sinjana nad osmanlijskom vojskom 1715. godine.
Jutros je služena sveta misa na Gospinu Gradu. U Crkvi Gospe Sinjske mise se služe danas u 11,30, 15 i 16 sati. Poslijepodnevnu svetu misu na Trgu Franje Tuđmana u 18 sati predvodit će monsinjor Vlado Košić.
Ispovijed u Svetištu obavlja se do 12 te od 17 do 20 sati. Sutra, na blagdan Velike Gospe vjernici će se moći ispovjediti od 3 sata ujutro do 20 sati.
U sinjsko svetište predhodnih dana, a posebno u vrijeme devetnice hodočastilo je na desetke tisuća hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske, susjedne BiH, te ostalih zemalja. Najveći broj ih se očekuje tijekom današnjeg dana i u noći na utorak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Mirakul’ oduševio Sinjane i njihove goste


Pred više od 2 tisuće gledatelja sinoć je u Sinju izveden glazbeno-scenski spektakl ‘Mirakul’, koji je nastao prema povijesno istinitim događajima iz 1715. godine.
Mjuzikl ‘Mirakul’ slavi čudesnu pobjedu nekoliko stotina Sinjana, koji su pod vodstvom svojih fratara pobijedili brojnijeg i nadmoćnijeg neprijatelja – Osmanlije, a nastao je povodom 300 godina održavanja Sinjske alke i 300. godišnjice krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR