Utorak, 14.08.2012.

Svečana sjednica sinjskog GV-aPovodom Dana Grada Sinja, koji se slavi sutra na blagdan Velike Gospe, sinoć je u hotelu Alkar održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.

Prije same sjednice gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i načelnik Općine Prozor – Rama Jozo Ivančević potpisali su povelju o prijateljstvu između Sinja i Rame.

Svečanoj sjednici sinjskog Gradskog vijeća nazočili su dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Cetinskog kraja, gradonačelnici Solina i Trogira, predstavnici Grada Vukovara, načelnik Općine Prozor-Rama sa svojim suradnicima, sinjski gvardijan fra Petar Klapež i župnik fra Ante Bilokapić, predstavnici Viteškog alkarskog društva, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata i drugi. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ograničenje prometa unutar grada

Dana 14.kolovoza 2012.godine očekuje se dolazak velikog broja hodočasnika povodom blagdana Velike Gospe, kojom prilikom će se u gradu Sinju okupiti nekoliko desetaka tisuća hodočasnika.

U cilju nesmetanog održavanja procesije ulicama grada Sinja, Policijska postaja Sinj ograničit će promet ulicama grada i to kako slijedi:

-dana 14.08.2012. godine od 18,00 sati do dana 15.08.2012. do 24,00 sata za promet će biti zatvorena Ulica Matića i to na semaforima na križanju sa Splitskom ulicom;

-zbog nesmetanog kretanja procesije ulicama grada Sinja neće biti dopušteno parkiranje vozilima u slijedećim ulicama: Glavička, Matića, Alkarsko trkalište, Petrovac, Bregovita te A.K.Miošića. Sukladno tome, molimo sve stanare navedenih ulica da svoja vozila tijekom večeri 14/15.08.2012. godine ne parkiraju u tim ulicama, već da nađu alternativna rješenja na drugim mjestima, a sve kako bi se izbjegla premještanja vozila od strane pauk službe.

Molimo građane za razumijevanje i poštivanje navedenih ograničenja, kako bi na taj način dali svoj doprinos za nesmetanu proslavu blagdana Velike Gospe.

IZVOR: PU SD

Raspored svetih misa i ispovijedi

Vjernici sutra slave blagdan Velike Gospe. Donosimo raspored euharistijskih slavlja i ispovijedanja u svetištu Gospe Sinjske na Gospin žežen i na samu svetkovinu Uznesenja blažene Djevice Marije na nebo.
Misna slavlja danas su počela u 8 sati, misom na Gradu. U 8 sati i 30 počelo je cjelodnevno klanjanje. U crkvi Čudotovorne Gospe Sinjske svete mise služit će se u 10, 11,30, 14, 15 i 16 sati. U 16 sati također će se služiti i sveta misa na Gospinom Gradu. U 18 sati sveta misa će se služiti na Trgu dr. Franje Tuđmana, a predvodit će je i propovijedati monsinjor Mate Uzinić. Molitveno bdjenje na Gospinu Gradu počet će u 22 sata, a predvodit će ga fra Ante Čovo.
Sutra, na sam blagdan Velike Gospe u svetištu je u 4 sata misa zornica, a od 5 do 8 sati su mise svakih pola sata. U 7 sati je misa na Gospinu Gradu. U 9 sati i 30 minuta procesiju i misu na Trgu dr. Franje Tuđmana predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. U 16 sati je misa na Gospinu Gradu. Večernju misu u 18 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana predvodit će provincijal Provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman.
Ispovijedi u svetištu se obavljaju danas do 12 sati te od 13 do 22 sata. Vjernici koji se ne stigu ispovijediti danas moći će to učiniti sutra od 3 do 22 sata.
IZVOR: WWW.FERATA.HR