Četvrtak, 14.08.2008.

SVETKOVINA VELIKE GOSPEU svetištu gospe Sinjske danas se slavi Vigilija. Sveta misa na Gradu održana je u 8 sati, a u 8.30 sati počelo je cjelodnevno klanjanje na Gradu. Svetu misu na Trgu dr. Franje Tuđmana u 18,00 sati predvodit će fra Ivan Sesar, hercegovački provincijal. Molitveno bdijenje na Gradu počinje u 18,00 sati. Svete mise u Crkvi Gospe Sinjske služe se do 12.00 sati, a poslijepodne od 14 sati svakih pola sata. Sveta ispovijed danas će biti do 12 sati, a poslijepodne iza 15 sati. Svećenici će vjernike neprekidno ispovjedati na svetkovinu Velike Gospe.

Vigilija, 14. kolovoza (četvrtak)

8 sati - sv. misa na Gradu
8.30 sati - početak cjelodnevnog euhar. klanjanja na Gradu
18 sati - sv. misa na Trgu dr. F. Tuđmana,
(predvodi fra Ivan Sesar, hercegovački provincijal)
22 sata - molitveno bdijenje na Gradu

Svetkovina Velike Gospe, 15. kolovoza (petak)
4 sata - sv. misa Zornica
od 5 do 8 sati - sv. mise u Svetištu (svako pola sata)
7 sati - sv. misa na Gradu
9.30 sati - procesija i svečana sv. misa na Trgu dr. F. Tuđmana,
(predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup)
16 sati - sv. misa na Gradu
18 sati - večernja sv. misa na Trgu dr. F. Tuđmana,
(predvodi fra željko Tolić, provincijal)

Sv. misa zahvalnica na Gradu, 16. kolovoza (subota) u 7 sati

Sv. misa i posveta djece Gospi Sinjskoj, 17. kolovoza (nedjelja) u 18 sati

ISPOVIJEDANJE NA SVETKOVINU VELIKE GOSPE
Cjelodnevno: od 3 sata do 20 sati

OBAVIJEST IZ POLICIJSKE UPRAVE SPLITSKO-DALMATINSKE

Uoči blagdana Velike Gospe, i ove godine će tisuće hodočasnika dana 14/15.kolovoza tradicionalno hodočastiti Gospi Sinjskoj prema gradu Sinju, gdje se 15.08. održava središnja vjerska svečanost.

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika očekuje se s područja Splita i Solina, a kretat će se žC-6253 (stara cesta Solin-Klis), zatim ispod nadvožnjaka Kurtovići, cestom kroz industrijsku zonu Podi, do izlaza na D-1 istočno od tunela Orgus na Križicama, te dalje cestom D-1 Dicmo - Brnaze - Sinj; zatim s područja Imotskoga i Omiša, koji će se kretati D-60 (Imotski - Cista Provo- Trilj-Brnaze), žC-6148 (Bisko - Trilj), D-62 (šestanovac - Blato na Cetini) i žC-6150 (Blato na Cetini - Nova Sela - Ugljane).
...

OBAVIJEST IZ "AUTOPRIJEVOZA" SINJ

Izvanredne autobusne linije sinjski Autoprijevoz uvest će danas nakon 18 sati. Do tada će se prometovati svaki puni sat prema Splitu. Na relaciji Split-Sinj uvesti će se dodatnih 5 linija koji će putnike prevoziti po potrebi danas do 24 sata.

OBAVIJEST

Grad Sinj je za danas i sutra osigurao besplatna alternativna parkirališta za vozila. Vozačima se savjetuje korištenje parkinga uz bivšu vojarnu Ivaniša Nelipića, zatim parkirališta pored vojarne Kula te na prostoru bivšeg stočnog pazara.

OBAVIJEST IZ POLICIJSKE POSTAJE SINJ

Iz Policiske postaje Sinj doznajemo kako će danas i sutra policija fizički regulirati promet u gradu. Ulaz u grad s automobilima biti će zatvoren danas od 17 sati, a parking u gradu moći će koristiti samo dostavna vozila i vozila sa posebnim propusnicama.
Iz policije su zamolili građane koji stanuju u ulicima kroz koje će prolaziti procesija da za vrijeme procesije uklone svoja vozila kako bi neometano vjernici mogli prolaziti. Sutra se očekuje vrlo gust promet na našim cestama stoga su svi vozači umoljeni za strpljenje i poštivanje privremene prmetne regulacije.

OBAVIJEST

Odlukom Gradskog poglavarstva Grada Sinja dan uoči blagdana i na blagdan Velike Gospe, danas i sutra, trgovine mogu raditi bez ograničenja.

NAGRADE ZA NAJLJEPšU OKUćNICU I BALKON: NADA PUPIć I MARIJA VUGDELIJA

Gradonačelnik Ivan Nasić jutros je uručio nagrade dobitnicima najljepše okućnice i balkona grada Sinja. Podsjetimo, nagradu za najljepšu okućnicu u Gradu dobila je Nada Pupić iz Brnaza, a za najljepši balkon Marija Vugdelija.

SPORT

Danas, 14. kolovoza, u 18 sati sati na Gradskom stadionu u Sinju igrat će se prijateljska pripremna utakmica između drugoligaša Junaka i Trogira.

Poluzavršnica turnira malog baluna igrati će se u subotu, kada će se sastati Sutina-Spandau 003 te Torcida Dicmo i Brnaze. Finale će biti u nedjelju.