Ponedjeljak, 14.08.2006.

"BLAGDAN VELIKE GOSPE"



Dan uoči Velike Gospe veliki broj je hodočasnika i vjernika u našemu gradu. Kako je istaknuo za naš radio župnik Nikica Ajdučić danas tradicionalno hodočaste vjernici iz Bosne, tako da se u crkvi već od 6 sati ujutro održavaju mise svaki puni sat do 16 sati kada će na Gradu biti molitva krunica, a potom i Svečana sveta misa.
Na sam blagdan Velike Gospe mise počinju misom Zornicom, nakon toga mise za vjernike biti će svakih pola sata. Kao i svake godine u 9,30 minuta biti će procesija.

OBAVIJEST

Uoči blagdana Velike Gospe od ranoga jutra i promet u Gradu je dosta gust no zastoja i čekanja nema. Još intezivniji protok vozila očekuje se u poslijepodnevnim satima kada su mogući i prometni čepovi, stoga iz Policije umoljavaju na strpljenje, povećan oprez i poštivanje prometne signalizacije.
Iz Gradske uprave apeliraju na vozače da izbjegavaju korištenje parkirališa u centru gradu te da izbjegavaju zabranjene zone. Vozači mogu koristiti otvorena parkirališta ispred Franjevačke klasične gimnazije, kod vojarne Ivaniša Nelipića, parkirališni prostor kod Kauflanda, prodajnog centra Balinice te ispred škole Marka Marulića te kod Pazara.
...

SVEčANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA



Povodom dana grada Sinja koji se obilježava sutra na blagdan Velike Gospe jutros su predstavnici Grada, političkih stranaka, udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili vijence na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu s područja bivše općine Sinj. Svečana sjednica gardskoga vijeća počela je u 11 sati. Kao i svake godine uoči dana Grada najzaslužnijim pojedincima i kolektivima dodjeljene su i nagrade grada. Nagradu za životno djelo dobio je profesor Anđelko Marić, kolektivne nagrade dobili su NK "Junak" i žRK "Sinj", a osobne nagrade dobili su fra. Luka Delić, Ivan Medvid i Josip Matanović.



SEOSKA ZABAVA NA GAZU

športska udruga Gaz iz Trilj ovoga vikenda organizira seosku zabavu. Natjecanja u potezanju klipa i konopa, u balotama te atraktivno bacanje balote preko rijeke u alku samo je dio natjecateljskog dijela koji će se održati u Jabuci kod restorana Premijer na Gazu. Posebno atraktivna će biti i nogometna utakmica između Dalmata i Rimljanina koja će biti na samoj završnici u nedjelju 20. kolovoza.

VRIJEME

Sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Kratkotrajnih pljuskova i grmljavine može još biti samo ponegdje u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije te poslijepodne u Hrvatskom Zagorju i Međimurju. Ujutro u kopnenom području mjestimice magla. Vjetar većinom slab jugozapadni, a na otvorenom moru sjevernog dijela Jadrana i uz zapadnu obalu Istre poslijepodne će zapuhati umjereno jugo. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 16 do 21, a najviša dnevna uglavnom između 22 i 28 Celzijevih stupnjeva.